Atila Akin


23 - Wate­ringse Veld

Atila (48) is zelfstandig ondernemer en docent aan de Haagse Hogeschool. Hij is al sinds de oprichting in 2010 betrokken bij de Haagse Partij voor de Dieren fractie als bestuurslid en penningmeester.

Waarom Partij voor de Dieren?
De Partij voor de Dieren is zonder meer de enige partij die nog over is die vanuit een echt ideaal opereert. Daarnaast is het de enige partij die sterk op komt voor de impact van de mens op dierenwelzijn en ecologisch en sociale duurzaamheid.

Wat is voor jou persoonlijk de reden dat je politiek actief wil worden?
Ik ondersteun de partij vanaf het begin, niet alleen door lid te zijn, maar ook vanuit mijn vrijwillige ondersteunende functie als bestuurslid en penningmeester van de ondersteuningsfractie in Den Haag. Ook wil ik actief op de lijst staan om een stem te zijn voor het MKB.

Wat doe je in het dagelijks leven?
Teveel om op te noemen! Ik ben vooral bezig met mijn gezin, twee kleine schoolgaande kinderen. Daarbij werk ik in loondienst als hbo docent en docentonderzoeker bij een lectoraat, maar ben ik ook zzp’er in de financiële dienstverlening gericht op het Midden- en Kleinbedrijf.

Wat is jouw binding met Den Haag?
Geboren en getogen, nooit ergens anders gewoond dan in die mooie stad achter de duinen!

Als de PvdD de grootste zou worden in Den Haag, wat zou je als eerste veranderen?
Uiteraard dat het dierenwelzijn meer op de kaart komt, maar ook dat het financiële reilen en zeilen van het college beter wordt gecontroleerd en niet gaat in miljoenen verslindende projecten en allerlei externe bureaus. En houd het lokaal, dat wil zeggen dat alle dienstverlening die benodigd is vooral uit het Haagse zou moeten komen.

Wat voor veranderingen zou jij in jouw wijk willen zien?
In mijn wijk Wateringse Veld zij de verkeerssituatie en de veiligheid de grootste issues, hier zouden de belangrijkste veranderingen moeten plaats vinden.

Hoe vertalen jouw PvdD idealen zich naar jouw dagelijks leven?

Ik ben inmiddels 25 jaar vegetariër en van kinds af aan was ik al bezig met het scheiden van glas en papier. Ook heb ik tientallen jaren als vrijwilliger in verschillende besturen gezeten die mensen en ondernemers in het specifiek, helpen beter te worden in hoe ze het doen.

Tenslotte ben ik recent in dienst getreden bij het lectoraat Betekenismarketing, om onderzoek en adviezen te geven aan organisaties hoe ze meer betekenisvol hun bedrijfsvoering kunnen inrichten, dwz met als uitgangspunt de sociale en ecologische omgeving voorop stellende.

Ik ben er trots op dat ik de allereerste handtekening heb mogen zetten in Den Haag, deze heb ik zelfs persoonlijk afgegeven bij de Tweede Kamer aan onze eerste toenmalige fractievoorzitter.

Toen de fractie van Den Haag in 2010 werd opgericht, waren ze bezig met het verzamelen van het benodigde minimum aantal handtekeningen. Ik ben er trots op dat ik de allereerste handtekening heb mogen zetten in Den Haag, deze heb ik zelfs persoonlijk afgegeven bij de Tweede Kamer aan onze eerste toenmalige fractievoorzitter in Den Haag, Marieke de Groot. Sindsdien ben ik verbonden aan de fractie Den Haag.