Bas Sligting


9 - Staten­kwartier

Bas (39) is acteur en communicatietrainer. Hij wil dat Den Haag een voorbeeldfunctie krijgt door in 2030 klimaatneutraal te zijn. Ook wil hij zich inzetten voor een beter sociaal vangnet.

Waarom stem jij Partij voor de Dieren?
Het holistische perspectief van PvdD spreekt me heel erg aan en is zeer belangrijk op de lange termijn en voor een duurzaam voortbestaan van mens, dier en planeet.

Wat doe je in het dagelijks leven?
Ik heb een eigen bedrijf, IJsbrekers training & development. Daarmee verzorg ik communicatietrainingen binnen het bedrijfsleven. Daarnaast ben ik acteur.

Wat is voor jou persoonlijk de reden dat je politiek actief wil worden?
Ik wil meer bewustzijn creeren op het gebied van duurzaamheid, stadsvervuiling, dierenleed, natuur en klimaat. Er moet nog zoveel gebeuren op dat vlak. In de politiek zit je dicht bij het vuur en kan er essentieel verandering ingezet worden.

Wat is jouw binding met Den Haag?
Ik ben geboren en getogen in Den Haag. Den Haag heeft alles in zich. Ik hou van deze stad, de cultuur, de bouw, de sfeer, de mensen het groen en de zee!

Als de PvdD de grootste zou worden in Den Haag, wat zou je als eerste veranderen?
Op de eerste plaats zou ik er voor willen gaan om Den Haag in 2030 echt klimaatneutraal te krijgen en daarmee Den Haag een voobeeldstad te maken voor de rest van Nederland. Daarnaast wil ik me inzetten voor meer vergroening, biodiversiteit, luchtkwaliteit en een vergroting van het sociale vangnet voor minder bedeelden. Denk bijv. aan gratis kinderopvang of subsidies voor huiswerkbegleiding.

Wat voor veranderingen zou jij in jouw wijk willen zien?
Een vergroting in duurzaamheid en energietransitie d.m.v. samenwerkingen tussen buren en straten in het plaatsen van zonnepanelen, groene daken, warmtepompen e.d.

Hoe vertalen jouw PvdD idealen zich naar jouw dagelijks leven?
Ik hou enorm van de natuur, ben vegetarisch en heb een grote interesse in hoe mensen weer meer in samenspraak met de natuur kunnen gaan leven. Ik woon in een huis uit 1903. Toen ik het kocht had het huis enrgielabel G. Ik heb dat naar label B weten te krijgen door het plaatsen van zonnepanelen, dubbel glas en isolatie. Ik hou van sport, muziek, kunst en cultuur. Ik heb m’n auto weg gedaan en doe alles op de fiets of met het openbaar vervoer. Daarnaast probeer ik in de opvoeding van mijn zoon (nu 6 jaar) hem op speelse wijze al zoveel mogelijk mee te geven over hoe je op een goede manier met dieren, de natuur, vervuiling en de planeet om kan gaan.

Ik heb hier altijd vanuit mijn persoonlijke kleine microwereld vorm aan gegeven. Nu wil ik dat meer op macroniveau gaan doen. Doen wat er echt toe doet!

Ik ben opgegroeid op zee, op een zeilschip, waarmee we de hele wereld rond zeilden.

Daar is mijn connectie met de natuur om ons heen ontstaan. Het gevoel dat we onderdeel zijn van die natuur, en dus afhankelijk zijn van een gezonde planeet zit diep geworteld in mij.

Daarbij hoort ook een gezond ecosysteem en dus een gezonde omgang met onze medebewoners op deze planeet; de dieren.

Ik heb hier altijd vanuit mijn persoonlijke kleine microwereld vorm aan gegeven. Nu wil ik dat meer op macroniveau gaan doen. Doen wat er echt toe doet! Een essentiële bijdrage leveren aan ‘een betere wereld.’ De Partij voor de Dieren is voor mij de plek om die wens waar te maken en een bijdrage te leveren aan duurzame verandering.

Gerelateerd

Nieuws