Diego Demaree


13 - Loos­duinen

Diego (36) is conrector op een middelbare school met een groot hart voor inclusief onderwijs. Hij wil zich inzetten voor een mooi en gezond Den Haag, met veel groen en écht groene energie.

Waarom stem jij Partij voor de Dieren?
Ik stem Partij voor de Dieren omdat dit de enige partij is die opkomt voor de aarde en AL haar bewoners en altijd doet wat ze belooft!

Wat doe je in het dagelijks leven?
Ik ben conrector op een middelbare school in Schiedam. Ik heb een passie voor het onderwijs en draag graag bij aan de ontwikkeling van (jonge) mensen.

Wat is voor jou persoonlijk de reden dat je politiek actief wil worden?
Ik draag graag actief bij aan het beter maken van onze mooie stad.

Wat is jouw binding met Den Haag?
Ik woon al mijn hele leven in Den Haag. Ik hou van de omgeving, groen en strand nabij. Daarnaast vind ik het unieke karakter van Den Haag als stad van Recht en Vrede bijzonder.

Als de PvdD de grootste zou worden in Den Haag, wat zou je als eerste veranderen?
Ik zou me direct inzetten voor een mooie en gezonde leefomgeving, veel groen en écht groene energie. Daarnaast wil ik als onderwijsmens bijdragen aan inclusief onderwijs, waarin iedereen zich kan ontwikkelen tot de persoon die hij of zij wil zijn.

Wat voor veranderingen zou jij in jouw wijk willen zien?
Er is ruimte voor meer groen in de wijk, plekken waar je graag wilt zijn, waar je rustig kunt wandelen met (of zonder) hond.

Hoe vertalen jouw PvdD idealen zich naar jouw dagelijks leven?
Ik houd van lekker eten, maar dan wel vegan. Ik heb aandacht voor de dieren en mensen om mij heen en denk altijd vanuit het positieve. Daarnaast maak ik – net als onze partij – waar wat ik beloof.

Het beeld van de hijgende ijsbeer die van ellende niet wist waar hij naartoe moest liet mij niet los. Dat was het moment dat ik besefte dat ik actief met dierenwelzijn aan de slag moet.

Een paar jaar geleden was ik op vakantie in Wenen, een bruisende stad vol cultuur. Een van de plekken waar we naartoe gingen was Tiergarten Schönbrunn, de oudste dierentuin ter wereld. Het was een warme en zonovergoten dag, midden in de zomervakantie. In de dierentuin tref je een enorme verzameling exotische dieren, de een nog prachtiger dan de andere. De leefomstandigheden waren echter alles behalve prachtig. Dieren die in veel te kleine ruimtes moesten leven, zonder dat ze hun natuurlijke gedrag kunnen vertonen. Het meest tragische was het verblijf van de ijsberen: zonovergoten, bloedheet, geen ruimte om af te koelen. Het beeld van de hijgende ijsbeer die van ellende niet wist waar hij naartoe moest liet mij niet los. Dat was het moment dat ik besefte dat ik actief met dierenwelzijn aan de slag moet.

Bij de Partij voor de Dieren ben ik op het gebied van dierenrechten natuurlijk op de juiste plek. Maar ik heb daarnaast mogen ontdekken dat de Partij voor de Dieren zoveel meer is dan een one-issue partij! Of het gaat nu gaat om dierenwelzijn, een gezonde leefomgeving, eerlijke kansen voor iedereen: bij de Partij voor de Dieren gaan we voor idealen. We houden daaraan vast en zijn wat mij betreft dé partij voor iedereen!