Eline van Halsema


7 - Regen­tes­se­kwartier

Eline (32) is kapster met een groot hart voor consuminderen. Zij zet zich in tegen plasticvervuiling en wil graag aan de slag om de meest versteende wijken van Den Haag te vergroenen.

Waarom stem jij Partij voor de Dieren?
Omdat de partij voor de dieren als enige partij staat voor een radicale verandering en de status quo achter zich durft te laten. Dit ten goede van al het leven op onze aarde. Daarnaast is het uitgangspunt verbinding, verbinding tussen dier, mens en de natuur. Dat vind ik heel belangrijk in een wereld die polariseert.

Wat is voor jou persoonlijk de reden dat je politiek actief wil worden?
Ons welzijn hangt af van de natuurlijke wereld waarin wij leven. Natuur, schone lucht en biodiversiteit zorgen voor meer geluk en betere algemene omstandigheden voor alles wat leeft. Omdat ik helaas nog steeds zie dat dit nog altijd op de laatste plaats komt vind ik het nodig hiervoor te strijden.

Wat is jouw binding met Den Haag?
Den Haag is een prachtige stad. Een stad vol groen, het strand en zelfs in het wild levende dieren als je goed kijkt. Vanuit Amsterdam ben ik hier negen jaar geleden komen wonen en wil hier sindsdien niet meer weg. Den Haag zit echt in mijn hart!

Als de PvdD de grootste zou worden in Den Haag, wat zou je als eerste veranderen?
Ik werk in het statenkwartier en ik fiets vaak vanuit mijn werk naar mijn vriend, die in de Schilderswijk woont. Ik blijf mij verbazen over het grote contrast tussen deze wijken. Het is bewezen dat wanneer de leefomgeving van mensen groener en schoner is mensen ook meer welzijn ervaren en meer zorgdragen voor hun omgeving. Ik zou daarom als eerste willen inzetten op veel meer groen in de meest versteende wijken van den haag.

Wat voor veranderingen zou jij in jouw wijk willen zien?

Ik woon sinds ik naar Den Haag ben verhuist in het Regentessekwartier. Het (zwerf)afval probleem is hier ernstig. Dit zou ik graag willen aanpakken door ten eerste de binding met de wijk die bewoners ervaren te versterken. Denk aan het adopteren van een ondergrondse afval container door bewoners of andere goede initiatieven. Daarnaast moet het plastic probleem aan de voorkant worden aangepakt door bedrijven ook te wijzen op hun verantwoordelijkheid.

    Hoe vertalen jouw PvdD idealen zich naar jouw dagelijks leven?
    Ik hou ontzettend van dieren. Ik ben zelf al jaren vegetariër en momenteel eet ik zoveel mogelijk veganistisch. Daarnaast ben ik vrijwilliger geweest voor een dierenwelzijnsorganisatie en probeer ik waar ik kan te letten op mijn aankopen en energie verbruik in huis. Ik heb zelf geen auto en reis als het kan met het openbaar vervoer of de fiets.

      Bij de Partij voor de dieren kan ik mij hier voor inzetten en de aankomende jaren zou ik graag het welzijn van mensen en dieren in de stad versterken en niet alleen de welvaart! Meer groen, schonere lucht, schonere straten en verbinding met elkaar.

      Ik kan mij nog herinneren dat ik als kind bij mijn ouders in de auto zat. We waren onderweg naar onze vakantiebestemming en kwamen in de file terecht. Een naar gevoel bekroop mij want ik zag de ellelange rijen met auto’s de smog en de uitlaatgassen dat kon toch niet goed zijn voor onze wereld dacht ik toen. Dit gevoel is mij altijd bij gebleven. Ook hield ik altijd al veel van dieren en werd ik als kind vegetarisch toen ik erachter kwam waar het vlees op mijn bord vandaan kwam. Ik begreep niet waarom wij als mens zo tegen de natuurlijke wereld in gaan. Juist de natuur die wel zonder ons kan, maar waar wij niet zonder kunnen waarom zorgen wij daar niet heel goed voor en hoe kan het dat wij steeds verder verwijdert lijken te raken van deze wereld en andere dieren. Ik voelde me daarin machteloos en was opzoek naar een manier om dit gevoel om te zetten naar actie. Bij de Partij voor de dieren kan ik mij hier voor inzetten en de aankomende jaren zou ik graag het welzijn van mensen en dieren in de stad versterken en niet alleen de welvaart! Meer groen, schonere lucht, schonere straten en verbinding met elkaar.