George Ongkiehong


Frac­tie­ver­te­gen­woor­diger

George (55) is geboren en getogen Hagenees, marketeer, activist én muzikant. Hij kent echt ieder bospaadje, steegje en cafeetje dat onze stad rijk is. Zeer bekend met media en politiek, en verliefd op duurzaamheid. Je hebt hem vast wel eens zien opreden als zanger of drummer in een van de vele podia van de stad.

Waarom stem jij Partij voor de Dieren?
De PvdD is voor mij de enige partij waar ik op kán stemmen. We laten ons niet leiden door wat ‘goed klinkt’ maar kiezen écht voor dier, natuur en milieu. Dus voor de toekomst van mijn kinderen! De PvdD is voor mij vooral: betrouwbaarheid.

Wat doe je in het dagelijks leven?
25 jaar was ik directeur van een Haags reclamebureau en toen werkte ik al veel voor de gemeente Den Haag. Nu ben ik parttime marketeer voor een welzijnsorganisatie en actief als activist en voor de Haagse fractie. En al sinds ik kan lopen ben ik muzikant.

Wat is voor jou persoonlijk de reden dat je politiek actief wil worden?
Na al die jaren reclame maken voor bewindslieden, wil ik nu zelf graag die besluiten nemen!

Wat is jouw binding met Den Haag?
Ik ben hier geboren en al die 55 jaar blijven wonen, werken, optreden, sporten, uitgaan. Ik hou van de stad en kreeg al heimwee toen ik even een baan in Zoetermeer had, haha.

Als de PvdD de grootste zou worden in Den Haag, wat zou je als eerste veranderen?
Simpel: ik zou ervoor zorgen dat alle huizen in de stad overgaan op groene, schone en spotgoedkope energie. Weg met de hoge energierekening en wég met al die uitstoot!

Wat voor veranderingen zou jij in jouw wijk willen zien?
Mijn wijk loopt al echt voor. 26 buurtgenoten hebben hun auto verkocht en samen delen ze nu 6 elektrische auto’s. Wat geweldig. Dat mag meer, én ik zou ze willen belonen. Mijn idee is dat zij een vrijgekomen parkeerplaats mogen omvormen. Een tuintje? Een buurtterrasje?

Hoe vertalen jouw PvdD idealen zich naar jouw dagelijks leven?
Mijn huis (een 100 jaar oud, echt Haags huis), is vrijwel van het gas af. Daarmee inspireer ik andere buurtbewoners. Ik ben gek op vegan food, dol op tweedehands kleding en ga graag met mijn gezin op treinvakantie. En ik heb een hondenafwijking… zelf heb ik er twee maar dagelijks pas ik nog op vele andere honden via petbnb. Zalig!

Den Haag, ik hou van deze stad. 55 jaar geleden werd ik er geboren en ben altijd gebleven. Ik droom ervan om echt bij te dragen aan een eerlijke en duurzame toekomst voor Den Haag.

In mijn leven is er al veel waar ik met voldoening op terugkijk. Een succesvol reclamebureau waarmee ik veel voorlichting heb gegeven over onderwijs en werkgelegenheid maar waarmee ik bijvoorbeeld ook aan de basis stond van het plastictasjesverbod!

Steeds meer ben ik me voor de maatschappij gaan inzetten. Zo creëerde ik een grote musical over het groene leven van Wubbo Ockels en als energiecoach heb ik Haagse huizen helpen verduurzamen. Ook droeg ik succesvol bij aan een verbod op fossiele reclame dat er nu echt aan zit te komen. Ik hoop op jouw stem, Ik ben er helemaal klaar voor!

Gerelateerd

Over­wel­di­gende steun voor verbod fossiele reclame in Den Haag

ASN Bank, Urgenda, Cordaid en 62 andere organisaties steunen een verbod op fossiele reclame in de publieke ruimte in de gemeente Den Haag. In een brief aan de gemeenteraad roepen ze op om voor het initiatiefvoorstel van de Partij voor de Dieren te stemmen dat zo’n verbod regelt. “Nog nergens ter wereld is er zo’n verbod. Als fossiele reclame in Den Haag wordt verboden is dat uniek. Dit kan een sne...

Bijdragen Moties Initiatiefvoorstellen Nieuws