George Ongkiehong


Frac­tie­ver­te­gen­woor­diger

Dossiers: Donuteconomie, Veiligheid en Evenementen
Stadsdeel: Segbroek

George (55) is geboren en getogen Hagenees, marketeer, activist én muzikant. Hij kent echt ieder bospaadje, steegje en cafeetje dat onze stad rijk is. Zeer bekend met media en politiek, en verliefd op duurzaamheid. Je hebt hem vast wel eens zien opreden als zanger of drummer in een van de vele podia van de stad.

"Den Haag, ik hou van deze stad. 55 jaar geleden werd ik er geboren en ben altijd gebleven. Ik droom ervan om echt bij te dragen aan een eerlijke en duurzame toekomst voor Den Haag"

Waarom Partij voor de Dieren?
De PvdD is voor mij de enige partij waar ik op kán stemmen. We laten ons niet leiden door wat ‘goed klinkt’ maar kiezen écht voor dier, natuur en milieu. Dus voor de toekomst van mijn kinderen! De PvdD is voor mij vooral: betrouwbaarheid.

Wat doe je in het dagelijks leven?
25 jaar was ik directeur van een Haags reclamebureau en toen werkte ik al veel voor de gemeente Den Haag. Nu ben ik parttime marketeer voor een welzijnsorganisatie en actief als activist en voor de Haagse fractie. En al sinds ik kan lopen ben ik muzikant.

Wat is jouw binding met Den Haag?
Ik ben hier geboren en al die 55 jaar blijven wonen, werken, optreden, sporten, uitgaan. Ik hou van de stad en kreeg al heimwee toen ik even een baan in Zoetermeer had, haha.

Waar ga je je op richten in de fractie?
Als fractievertegenwoordiger doe ik de commissie bestuur. Daar worden belangrijke onderwerpen behandeld, zoals de economie van Den Haag. Iets waar ik me persoonlijk heel betrokken bij voel. Wij vinden het cruciaal dat we als stad niet alleen maar mikken op groei, maar juist oog hebben voor draagkracht. Van de stad, bewoners, voorzieningen en natuurlijk de aarde. Verder mag ik interessante onderwerpen als toerisme, vuurwerk, veiligheid en de coffeeshops doen. Daar ga ik me flink in vastbijten!

Hoe vertalen jouw PvdD idealen zich naar jouw dagelijks leven?
Mijn huis (een 100 jaar oud, echt Haags huis), is vrijwel van het gas af. Daarmee inspireer ik andere buurtbewoners. Ik ben gek op vegan food, dol op tweedehands kleding en ga graag met mijn gezin op treinvakantie. En ik heb een hondenafwijking… zelf heb ik er twee maar dagelijks pas ik nog op vele andere honden via petbnb. Zalig!

Gerelateerd

Bijdragen Moties Initiatiefvoorstellen Vragen Nieuws
Bijdragen Moties Initiatiefvoorstellen Vragen Nieuws