Joost Leuven


Frac­tie­me­de­werker

Joost Leuven (1990) is sinds 2010 actief voor de Partij voor de Dieren. Van 2010 tot 2013 was hij landelijk bestuurslid voor haar jongerenorganisatie, PINK!, en van 2014 tot 2018 werkte hij als fractievertegenwoordiger voor de gemeenteraadsfractie in Den Haag. Toen hield hij zich voornamelijk bezig met de onderwerpen luchtkwaliteit en verkeersveiligheid. Sinds februari 2019 is hij terug van weggeweest en werkt hij voor de fractie als fractiemedewerker.

‘Je ziet vaak in de politiek dat als de belangen van dieren steeds op de tweede plaats worden gezet, dus na alle menselijke belangen, dat dieren nooit echt aan de beurt dreigen te komen. De Partij voor de Dieren zorgt ervoor dat ook de levens van dieren serieus worden genomen in de Nederlandse politiek. Het is geweldig om daaraan bij te kunnen dragen.’

Joost heeft filosofie en sociologie gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam, met een specialisatie in dierethiek, politieke filosofie en cultuursociologie. Naast zijn werk op de fractie is hij docent (filosofie en maatschappijleer) en werkt hij op een middelbare school.