Leonie Gerritsen


3 - Laak­kwartier

Leonie (34) is werkzaam bij de Haagse fractie van de Partij voor de Dieren. Daarvoor werkte zij in het voortgezet onderwijs. Als activiste zet ze zich in voor dieren en mensenrechten. Zij vindt dat langetermijnvisie en idealisme een grotere rol zouden moeten spelen in de politiek.

Waarom stem jij Partij voor de Dieren?
Al sinds ik mag stemmen, stem ik PvdD. Het is de enige partij die de korte termijn belangen van de mens niet centraal zet, dat spreekt mij heel erg aan. Ook zijn wij de enige partij die zich laat leiden door idealen, in plaats van de drang om te besturen.

Wat doe je in het dagelijks leven?
Ik werk als beleidsmedewerker voor de PvdD Den Haag, maar kom oorspronkelijk uit het onderwijs. Mijn grootste passie is muziek en ik ga naar veel concerten en festivals.

Wat is voor jou persoonlijk de reden dat je politiek actief wil worden?
Ik wil graag wat meer activisme zien in de politiek. Ik wil dat we minder polderen, en meer problemen aanpakken!

Wat is jouw binding met Den Haag?
Den Haag is echt mijn stad. Ik hou van de zee, het zand en het veen. De Haagse cultuur, de geschiedenis en de mensen. Den Haag zit in mijn bloed.

Als de PvdD de grootste zou worden in Den Haag, wat zou je als eerste veranderen?
Ik zou overal waar het kan parkjes en bosjes aan willen leggen om zo van heel Den haag een groene stad te maken. Ook zou ik alles op alles zetten om in 2030 klimaatneutraal te zijn.

Wat voor veranderingen zou jij in jouw wijk willen zien?
Ik zou echt willen dat het gebrek aan groen en sociale cohesie prioriteit krijgt. Laak heeft veel bijzondere en actieve bewoners die zich keihard inzetten, maar sommige problemen zijn niet te fixen door bewoners. Daar moet de gemeente echt ingrijpen.

Hoe vertalen jouw PvdD idealen zich naar jouw dagelijks leven?
Ik ben een levensgenieter en vind het heerlijk om plantaardig te eten, op treinvakantie te gaan en er een sport van te maken zoveel mogelijk tweedehands te kopen. Ik geniet meer van muziek, kunst en cultuur dan van dure spullen kopen en zet me in tegen plasticvervuiling.

"Ik vind het geweldig om me elke dag in te mogen zetten voor mijn idealen in Den Haag."

Als klein kind was ik al gek op dieren en maakte ik me druk om dierenwelzijn. Toen ik 9 was, zag ik op tv een programma over veetransport. Ik heb enorm zitten huilen toen ik me realiseerde hoe veel dierenleed er komt kijken bij een stukje vlees. Ik besloot onmiddellijk vegetariër te worden en sloot me aan bij allerlei dierenclubjes voor kinderen. Ik heb altijd genoten van wilde en vrije natuur en hoe ouder ik werd, hoe meer zorgen ik me begon te maken over milieuvervuiling en klimaatverandering.

Een hele tijd maakte dat mij verdrietig. Ik voelde me machteloos bij het zien van zoveel onrecht in de wereld. Bij de Partij voor de Dieren vond ik gelijkgestemden waarmee ik samen de strijd aan kan voor dierenrechten, voor een schoon milieu en een gezond klimaat. Ik vind het geweldig om me elke dag in te mogen zetten voor mijn idealen in Den Haag. Er valt nog veel te winnen op het gebied van Partij voor de Dieren thema’s als dierenwelzijn, groen en klimaat. Ook zet ik me graag in voor betere emancipatie en een gedegen cultuurbeleid.

Gerelateerd

Bijdragen Nieuws