Navid Madani


14 - Leid­schenveen

Navid (48) is vader van drie kinderen, interim-schoolleider en doet vrijwilligerswerk als voetbalcoach. Zijn politieke interesse komt vanuit het gevoel een goede voorouder te willen zijn voor de generaties na hem. Hij zou graag willen dat heel Den Haag zo groen wordt als zijn wijk Leidschenveen.

Waarom stem jij Partij voor de Dieren?
Het is de enige partij die de ware betekenis van het woord samen-leving begrijpt. We leven niet alleen samen met de mensen maar ook met de dieren en de natuur.

Wat is voor jou persoonlijk de reden dat je politiek actief wil worden?
Ik wil een goede voorouder zijn.

Wat is jouw binding met Den Haag?
Mijn 3 kinderen zijn hier geboren en ik vind het een prachtige stad. Ik ben erg actief in mijn wijk, Leidschenveen en voor de lokale voetbalvereniging.

Als de PvdD de grootste zou worden in Den Haag, wat zou je als eerste veranderen?
Minder of geen auto’s in het centrum en gratis openbaar vervoer voor mensen die minder te besteden hebben.

Wat voor veranderingen zou jij in jouw wijk willen zien?
Meer gelegenheid voor de jeugd om buiten actief te zijn.

Hoe vertalen jouw PvdD idealen zich naar jouw dagelijks leven?
Het voorleven in de dagelijkse praktijk. Vanuit mijn werk in het onderwijs probeer ik deze bewustwording te verspreiden.

Het is niet alleen het consumeren wat ons gelukkig maakt en om mij zelf te voeden hoef ik niet te doden.

Ik ben geboren in Teheran en ben op mijn 13de (1986) gevlucht naar NL, en ben hier komen wonen zonder mijn ouders. Ik werk al jaren lang als schoolleider. Ik geloof van binnenuit in een Leven lang leren en streef ernaar om op school een leergemeenschap te creëren en zelf dit voor te leven. Het is van belang om onze jongeren steeds meer bewust te maken van het feit dat een duurzame en circulaire economie, oplossingen voor het klimaat en leven vanuit de wetmatigheden van de natuur gepaard kunnen gaan met een gelukkig leven. Het is niet alleen het consumeren wat ons gelukkig maakt en om mij zelf te voeden hoef ik niet te doden.