Pieter Groe­newege


Frac­tie­me­de­werker

Pieter Groenewege (1992) is sinds mei 2017 werkzaam als fractiemedewerker bij de Partij voor de Dieren Den Haag. Hij is al sinds 2011 actief voor de partij, eerder als secretaris van de werkgroep Leiden en als fractie-assistent van de Leidse gemeenteraadsfractie.

Pieter is opgegroeid op een Brabantse boerderij met 66.000 plofkippen - geen doorsnee start voor een PvdD’er. Na de intensieve veehouderij jarenlang van dichtbij te hebben beleefd, heeft hij zich bij de Partij voor de Dieren aangesloten. In Leiden heeft hij de bachelor Politicologie gedaan en in Utrecht de track Environmental Governance van de master Sustainable Development. Als student-assistent heeft hij zich tijdens zijn master beziggehouden met de dier- en milieu-ethiek.

Pieter houdt zich vooral bezig met de dossiers natuur, klimaat en milieu.

“Van het oorspronkelijke Hollandse moeraslandschap is tegenwoordig weinig over. Overal wordt getuinierd; gemaaid, geharkt, en gebaggerd.

Echte natuur is daarentegen een wanboel. Dieren hebben plekjes om zich te verschuilen en nesten te bouwen. De bodem wordt niet voortdurend verstoord en bruist van het leven.

We moeten de boel meer de boel laten.”

Voor PINK!, de jongerenorganisatie van de Partij voor de Dieren, schrijft Pieter ieder kwartaal een column over een plant. Die is te lezen in de Brul, het magazine van PINK!.

Gerelateerd

Bijdragen Moties Initiatiefvoorstellen Vragen Nieuws
Bijdragen Moties Initiatiefvoorstellen Vragen Nieuws