Pieter Groe­newege


Frac­tie­me­de­werker

Pieter Groenewege (1992) is sinds mei 2017 werkzaam als fractiemedewerker bij de Partij voor de Dieren Den Haag. Eerder is hij actief geweest als secretaris van de werkgroep Leiden en als fractie-assistent van de Leidse gemeenteraadsfractie.

Pieter is opgegroeid op een Brabantse boerderij met 66.000 plofkippen - geen doorsnee start voor een PvdD’er. Na de gruwelen van de intensieve veehouderij jarenlang te hebben beleefd, heeft hij zich bij de Partij voor de Dieren aangesloten. In Leiden heeft hij de bachelor Politicologie gedaan en in Utrecht de track Environmental Governance van de master Sustainable Development. Als student-assistent heeft hij zich tijdens zijn master beziggehouden met de dier- en milieu-ethiek.

Pieter houdt zich vooral bezig met de dossiers duurzaamheid, natuur, en afval. Hij maakt zich druk om het verlies aan échte natuur. Zowel in de stad als op het platteland moet je die volgens hem met een lampje zoeken.

“Van het oorspronkelijke Hollandse moeraslandschap is tegenwoordig weinig over. Overal wordt getuinierd; nergens mag een sprietje uit het lood staan.

Echte natuur is daarentegen een wanboel. Dieren kunnen zich hierin verschuilen en nesten bouwen. Verterende, niet-opgeruimde plantenresten zijn goed voor de grond.

Onze zucht naar netheid kortwiekt de natuur. We moeten de boel meer de boel laten.”

Voor PINK!, de jongerenorganisatie van de Partij voor de Dieren, schrijft Pieter ieder kwartaal een column over een plant. Die is te lezen in de Brul, het magazine van PINK!.

Gerelateerd

Bijdragen Moties Initiatiefvoorstellen Vragen Nieuws
Bijdragen Moties Initiatiefvoorstellen Vragen Nieuws