Bas en de bomen in de Van Beunin­gen­straat


10 maart 2022

Bewoners kunnen hun steentje bijdragen aan een groenere stad. Zo kreeg het Statenkwartier in februari dankzij buurtbewoner Bas Sligting een groene impuls. De versteende Van Beuningenstraat is nu 8 krentenbomen rijker. Het vergroenen van de straat bevalt Bas zo goed, dat hij graag voor de Partij voor de Dieren in de gemeenteraad aan de slag wil om heel Den Haag te vergroenen.

Samen met de buurt

Al in november 2019 startte Bas Sligting met het verzamelen van wensen van buurtbewoners. In de enquête was ook ruimte om extra ideeën voor de straat te opperen. Dankzij de input van bewoners worden er naast de bomen nu ook fietsnietjes in de straat geplaatst, zodat stoepen vrij blijven en iedereen z'n fiets goed kan plaatsen. Bas: “Het was een leuk proces waarin de hele straat betrokken werd. Dat creëerde ook weer veel nieuwe contacten tussen mensen. We hebben met de straat afgesproken dat we in het voorjaar een straatborrel houden om te vieren dat de bomen er zijn.”

Natuur

Bas heeft een bijzonder levensverhaal waarin de natuur centraal staat. “Ik ben opgegroeid op zee, op een zeilschip, waarmee we de hele wereld rond zeilden. Ik hou enorm van de natuur, eet vegetarisch en heb een grote interesse in hoe mensen weer meer in samenspraak met de natuur kunnen gaan leven.” Samen met andere buurtbewoners wil Bas daarom meer bewustzijn creëren op het gebied van duurzaamheid, stadsvervuiling en natuur. In de gemeenteraad hoopt hij gekozen te worden als raadslid voor de Partij voor de Dieren.

Verbeter de wereld, begin in Den Haag

Hij zet in op meer bomen en groen in heel de stad, maar Bas ziet als kandidaat voor de Partij voor de Dieren ook veel mogelijkheden voor meer zonnepanelen en groene daken: “Als ik vanaf mijn dak over de buurt kijk, is het duidelijk dat er nog veel kansen liggen voor vergroening en verduurzaming. De bereidheid om te vergroenen en verduurzamen is er bij de meeste mensen zeker. Door samen te werken en te adviseren hoe je het kan aanpakken maken we het makkelijk en haalbaar, zodat Den Haag klaar wordt gemaakt voor een prachtige, duurzame en groene toekomst. "


Gerelateerd nieuws

PvdD geeft groen voorbeeld door boom te planten

De Dreven is groen en dat moet volgens vele bewoners en de Partij voor de Dieren zo blijven. Door een amandelboom te doneren ...

Lees verder

Hondenlosloopgebieden moeten veiliger

Den Haag – Vandaag lanceert Partij voor de Dieren in Den Haag het initiatiefvoorstel ‘Den Haag loopt los’. De Haagse fractie ...

Lees verder