Corona­crisis


23 maart 2020

De Partij voor de Dieren Den Haag leeft mee met iedereen die een dierbare aan corona verloren heeft, met de vele mensen die ziek zijn en met mensen die zich zorgen maken over het ziek worden. Naast de vreselijke gevolgen van deze COVID-19 pandemie, zijn er gelukkig ook lichtpunten.

Mensen in de zorg staan voor ons klaar en er is verbondenheid en solidariteit. Het kabinet en de gemeente Den Haag nemen verstandige maatregelen om het virus onder controle te krijgen en kwetsbare mensen te beschermen. We zijn bij met gemeentelijke acties, zoals de maatschappelijke opvang die de hele dag open is. Ook het uitdelen van voedselbankbonnen voor de kwetsbaren en het niet overgaan tot huisuitzettingen en afsluitingen zijn acties waarmee mededogen getoond wordt. Daarnaast is het goed dat de gemeente zich ook een goed verhuurder toont, uitstel geeft voor het betalen van belastingen en aandacht heeft voor de dierenwelzijnsorganisaties.

Deze coronacrisis vraagt veel van mensen en het zal nog lang duren voordat deze is opgelost. De Partij voor de Dieren Den Haag heeft veel respect voor iedereen die zijn eigen steentje bijdraagt aan het aanpakken van deze crisis. Let op elkaar, volg de instructies op en blijf zo veel mogelijk thuis.​