Christine Teunissen tijdelijk Tweede Kamerlid PvdD, Robert Barker frac­tie­voor­zitter PvdD Den Haag


9 oktober 2018

Christine Teunissen wordt tijdelijk Tweede Kamerlid voor de Partij voor de Dieren wegens ziekteverlof van Marianne Thieme. Teunissen legt daarvoor haar lidmaatschap van de Eerste Kamer en haar fractievoorzitterschap in de Haagse gemeenteraad neer. Gemeenteraadslid Robert Barker wordt de nieuwe fractievoorzitter van PvdD Den Haag. De beschikbaar gekomen raadszetel zal worden ingevuld door Robin Smit.

Teunissen: "ik vind het jammer om uit de Haagse gemeenteraad te gaan, maar ik zal me landelijk ook ten volle inzetten voor onze idealen en ben ontzettend blij met het enthousiaste team in Den Haag dat mijn werk gaat voorzetten in de raad."

Robert Barker (1987) is sinds 2014 actief voor de Partij voor de Dieren in de gemeenteraad van Den Haag. Eerst als fractievertegenwoordiger en sinds 2018 als gemeenteraadslid. Hij houdt zich onder meer bezig met bouwen en wonen, economie, veiligheid en de duurzaamheid van de gemeentelijke organisatie. Barker zal het fractievoorzitterschap op zich nemen.

Robin Smit (1989) is sinds februari 2013 werkzaam voor de gemeenteraadsfractie van de Partij voor de Dieren Den Haag en zal het raadslidmaatschap van Christine Teunissen overnemen. De dierenbeschermingswereld in Den Haag is voor Robin bekend terrein. Hij heeft in dat werkveld onder andere een aantal jaren gewerkt in het Haags dierenasiel, als vrijwilliger bij de dierenambulance en als paraveterinair bij meerdere Haagse dierenklinieken. Voor de dierenbescherming Haaglanden heeft Robin als projectleider geholpen om de verkoop van konijnen en knaagdieren in dierenwinkels en tuincentra te stoppen om daarmee impulsaankopen terug te dringen.

Christine Teunissen wordt op 11 oktober beëdigd in de Tweede Kamer.

Gerelateerd nieuws

Stadsbestuur houdt vast aan eigen plannen Koekamp

Het stadsbestuur heeft niet meegewerkt aan aanpassingen aan de plannen voor de Koekamp waar de gemeenteraad toe had opgeroepe...

Lees verder

Gemeenteraad buitenspel bij verkoop Eneco

De Haagse coalitiepartijen zetten de gemeenteraad buitenspel bij de gemeentelijk verkoop van de aandelen van Eneco. GroenLink...

Lees verder