Partij voor de Dieren presen­teert Plan B voor Den Haag


11 januari 2018

Partij voor de Dieren Den Haag heeft vanavond haar verkiezingsprogramma voor de komende gemeenteraadsverkiezingen in kunstcentrum het Koorenhuis gepresenteerd. In het programma “Plan B voor Den Haag” staat een leefbare stad voor mens en dier voorop.

De leefbaarheid van Den Haag staat steeds meer onder druk door oprukkende bebouwing, bomenkap, klimaatverandering en luchtvervuiling. Met Plan B wil de Partij voor de Dieren de aantasting van onze leefomgeving een halt toeroepen.

Zo wil de partij dat Den Haag uiterlijk in 2030 Den Haag klimaatneutraal is en dat de stad geen groen opoffert voor nieuwbouw en asfalt. Er komen geen autoparkeerplekken bij en er wordt flink ingezet op goed openbaar vervoer en veilige fietsroutes. De PvdD wil ook dat de gemeente zich veel sterker maakt voor dierenwelzijn, door onder andere een goede opvang en verzorging voor alle zwerfdieren en gewonde in het wild levende dieren en uitbreiding van vuurwerkvrije zones naar parken en natuurgebieden. Ook worden volgens plan B de meest versteende wijken vergroend en wordt vervuilend verkeer, zoals oude scooters en brommers, uit de stad geweerd.

Lijsttrekker Christine Teunissen: “Den Haag leefbaar houden vraagt om drastisch andere keuzes. Daarom is er behoefte aan een Plan B, weg van de gebaande paden. Er is behoefte aan het vergroenen van onze straten, aan schone lucht en schoon water, en wij moeten bijdragen aan oplossingen voor de wereldwijde klimaatontwrichting die ook onze gemeente direct raakt. Den Haag wordt een toonbeeld van duurzame keuzes als de kiezer dat wil!”

Top vijf
Onze top vijf voor de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart 2018. Van links naar rechts: Hanke Hoogerwerf (5), Robert Barker (2), Christine Teunissen (1), Nora Fehres (4) en Robin Smit (3).

Lees het verkiezingsprogramma hier.

Gerelateerd nieuws

Partij voor de Dieren: “maak van Haags centrum geen oorlogsgebied maar feestgebied”

De Partij voor de Dieren pleit aanstaande woensdag in de raadscommissie voor uitbreiding van de vuurwerkvrije zones in Den Ha...

Lees verder

Demonstratie tegen plannen voor herinrichting Koekamp

Op 20 januari om 14:00 demonstreren we tegen de plannen voor de Koekamp in Den Haag. Het natuurgebied tegenover Centraal Stat...

Lees verder