Partij voor de Dieren viert behoud van stadstuin


14 oktober 2020

Goed nieuws voor Stadsoase Spinozahof, de groene tuin in het hart van Den Haag. Zij mag nog minstens vijf jaar mag blijven bestaan. Om het behoud van de stadstuin te vieren is de Partij voor de Dieren langsgegaan met een cadeau: een Japanse notenboom. Fractievoorzitter Robert Barker heeft de boom afgelopen zaterdag geplant.

Verbinding
In de afgelopen jaren is een verwaarloosd stukje bouwgrond in het centrum omgetoverd tot een groene tuin: de Stadsoase Spinozahof. Voor de stichting verantwoordelijk voor deze vergroening was het lange tijd onzeker of de tuin zou mogen blijven bestaan. Hier is eerder dit jaar echter verandering in gekomen doordat de stichting afspraken heeft kunnen maken met Staedion, de eigenaar van het terrein. Dit is goed nieuws, want de tuin speelt een verbindende rol in de multiculturele wijk. In Spinozahof is naast het verbouwen van groente ook ruimte voor het geven van workshops en bijeenkomsten.

Vergroening
De Partij voor de Dieren in de Haagse gemeenteraad vindt het belangrijk dat in het versteende centrum vergroening plaatsvindt. Robert Barker: “Groen is heel belangrijk in de stad, niet alleen voor dieren en natuur, maar ook voor mensen. Juist in deze tijd van sociale isolatie is het belangrijk dat er dit soort plekken zijn waar mensen, op een veilige manier, toch met elkaar in contact kunnen komen. Een initiatief zoals Stadsoase Spinozahof vervult een belangrijke rol in de wijk en als gemeente moeten we dit stimuleren en ondersteunen.”

Voortbestaan
Om het voortbestaan van de Stadsoase te vieren heeft Robert Barker de boom geplant die de lokale werkgroep van de Partij voor de Dieren samen met de Stadsoase heeft uitgekozen: de Japanse notenboom (Ginkgo biloba). Robert Barker is een fan: “De Ginkgo is eigenlijk een levend fossiel, de laatste overlevende van een miljoenen jaren oude plantenfamilie en je kunt lekkere thee maken van de bladeren. Hopelijk kan deze boom in het Spinozahof heel oud worden.”

Gerelateerd nieuws

‘Voorkom verstening Moerwijk!’

Voor de Haagse wijk Moerwijk is een plan uitgewerkt om diverse woonblokken met appartementen te slopen en er worden nieuwe wo...

Lees verder

Partij voor de Dieren wil mensen naar de prullenbak wijzen

In weinig steden wordt zo weinig afval gescheiden als in Den Haag. Het is tijd dat de gemeente dat serieus aan gaat pakken, v...

Lees verder