PvdD: 'Dierenbeul niet welkom in Den Haag'


27 februari 2023

Den Haag – De Partij voor de Dieren Den Haag wil dat de gemeente het bedrijf Bert’s Animal Verhuur weert uit de stad. Bij het dieren verhuurbedrijf werden bij controles namelijk zwaar verwaarloosde en mishandelde dieren aangetroffen. Recent nog was het bedrijf actief in Den Haag. ‘Bij dit bedrijf zijn zelfs kadavers aangetroffen, dit soort dierenmishandeling moet hard worden aangepakt!’, aldus Robin Smit van de Partij voor de Dieren.

Het bedrijf Bert’s Animal Verhuur, dat dieren verhuurt, ligt al jaren onder vuur. De lijst met misstanden is lang, blijkt uit controles van de NVWA en de politie. Zo troffen zij dieren met doorgegroeide hoeven, ondervoede dieren en dode dieren aan. Bert’s animal verhuur blijkt ook actief te zijn in Den Haag. Er zijn bijvoorbeeld dieren verhuurd voor een ‘knuffel’ activiteit bij een zorginstelling in Den Haag weet de partij. Robin Smit (PvdD) stelt: ‘Een duidelijk statement moet gemaakt worden door Den Haag. Bedrijven die dit soort dierenleed veroorzaken zijn niet welkom in deze stad en moeten stoppen met deze dierenmishandeling.

Dierenleed

De PvdD strijdt al lang tegen het gebruik van dieren voor menselijk vermaak. Zo diende zij eerder een voorstel in voor strengere regels rondom activiteiten met dieren. Ook het gebruik van dieren bij activiteiten moet zorgvuldig worden bekeken, vindt de partij. ‘Mensen hebben vaak geen idee van het dierenleed dat hierachter schuil gaat. Daar kan de gemeente een rol in spelen. Zij moet inwoners en evenementorganisatoren beter voorlichten over dierenleed bij activiteiten’, aldus Smit (PvdD).

Gerelateerd nieuws

Enquête Amare: Raad, kijk naar jezelf

Het openbare deel van de raadsenquête naar de bouw van cultuurcentrum Amare begint volgende week. Robert Barker roept de geme...

Lees verder

PvdD: ‘Stunt niet met het klimaat’

Reclames voor vliegreizen en vlees zijn binnenkort verleden tijd, als het aan de Partij voor de Dieren ligt. De partij wil di...

Lees verder