PvdD: ‘Gemeenten geven duurzame kopers Eneco geen kans’


31 mei 2019

Het Groene Consortium en Den Haag Fossielvrij zijn uitgesloten van het verkoopproces van Eneco. De duurzame kopers hadden al 3 miljard aan eigen vermogen beschikbaar om mee te bieden. De Partij voor de Dieren is het niet eens met het besluit van de gemeentelijke aandeelhouders om juist deze duurzame partij uit te sluiten en oliemultinationals Shell en Total wel mee te laten bieden. De Partij voor de Dieren gaat hier samen met andere partijen in de Haagse gemeenteraad vragen over stellen.

Tegenwicht

Het Groene Consortium en Den Haag Fossielvrij wilden tegenwicht bieden aan de fossiele grootbedrijven die al snel lieten weten interesse te hebben in het overkopen van energiebedrijf Eneco. Robert Barker, fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren Den Haag is niet blij met de beslissing en gaat vragen stellen aan de verantwoordelijke wethouder. “Een duurzame koper wordt door gemeenten uitgesloten. Zo blijven alleen fossiele grootbedrijven over en is het gedaan met de groene koers van Eneco”.

Duurzame doelen

Het Groene Consortium wil met Eneco sturen op een snellere energietransitie. Zo willen zij dat Eneco Nederlands blijft, 100% van de geleverde stroom duurzaam opwekt en een prominente rol inneemt in de energietransitie door te zorgen dat duurzame energie lokaal wordt opgewekt en opgeslagen. De groene partijen verwachten namelijk niet dat fossiele bedrijven het beste voor hebben met duurzaamheid.

Gerelateerd nieuws

Bruinvis dood door staand want; PvdD pleit voor een verbod

Den Haag, 27 mei 2019 - Een bruinvis is vandaag overleden doordat het dier verstrikt raakte in een staandwantnet. Uit videobe...

Lees verder

PvdD, HSP, PvdA en SP willen sociale huurdaken vergroenen

Vier partijen in de Haagse gemeenteraad vinden dat de gemeente afspraken moet maken met woningbouwcorporaties om hun daken te...

Lees verder