PvdD: 'Haags inkoop­beleid faalt’


4 juli 2019

De Haagse Partij voor de Dieren dient vandaag een motie van treurnis in over het inkoopbeleid van de gemeente. Per jaar wordt er voor 1 miljard euro ingekocht. Het stadsbestuur wil via dit beleid ambities realiseren op het gebied van innovatie, duurzaamheid en het MKB. Deze ambities krijgen volgens de PvdD veel te traag vorm en toezeggingen worden door de wethouder niet nagekomen.

Vertraagd

In 2016 werd het voorstel voor een gemeentebreed inkoopbeleid unaniem aangenomen door de gemeenteraad. Ruim drie jaar later is dit Raadsbesluit nog niet uitgevoerd. Het college voerde ingediende moties niet en niet tijdig uit en hetzelfde gold voor het Raadsbesluit. De Partij voor de Dieren vroeg eerder in debat of er wel genoeg capaciteit was om dit beleid vorm te geven. Volgens verantwoordelijke wethouder Guernaoui is het probleem juist dat het plan langs te veel mensen moet ‘die denken dat ze er verstand van hebben’.

Treurig

Robert Barker, fractievoorzitter van de PvdD Den Haag, is het zat. In 2018 beloofde de wethouder na de vorige zomer met een brief te komen. “We zijn inmiddels een jaar verder, maar er is niets gebeurd. Dit verdient de prijs voor het meest treurige beleid van het afgelopen jaar.” De partij wil dat het inkoopbeleid niet bijdraagt aan de kap van regenwoud, opwarming van de aarde en de grootschalige insectensterfte.

Gerelateerd nieuws

'Neem trein bij dienstreizen'

Bij dienstreizen moet de gemeente vaker kiezen voor de trein in plaats van het vliegtuig, vindt de Partij voor de Dieren. De ...

Lees verder

‘Raad buitenspel bij toekomst Koekamp’

De gemeenteraad krijgt geen invloed meer op toekomstige ontwikkelingen in de Koekamp. Dat stelt Robert Barker, fractievoorzit...

Lees verder