Reactie op uitspraak in de zaak De Mos & Guernaoui


21 juni 2024

Na een lang proces is er nu ook in hoger beroep eindelijk een uitspraak in de zaak De Mos. Dit is een ingrijpende periode geweest voor alle verdachten en ook voor de gemeenteraad. De sfeer is hier raadsbreed duidelijk door verstoord en het vertrouwen geschaad.

De veroordeling voor het schenden van het ambtsgeheim laat pijnlijk zien dat integriteit in Den Haag niet goed geregeld is. Er is nog een te groot grijs gebied en het is de vraag of interne controles nu op orde zijn. Zoals oud-burgemeester Remkes al aangaf, pakken we de discussie over integriteit onvoldoende op.

We moeten de Commissie Bestuurlijke Integriteit versterken en een beter programma opzetten voor integriteit binnen de gemeente. Duidelijke afspraken over informatievoorziening en taakverdeling zijn essentieel.


Gerelateerd nieuws

PvdD Den Haag: toelichting op coalitiesamenwerking

Naar aanleiding van recente berichtgeving over vermeende spanningen binnen de coalitie in Den Haag, wil de Partij voor de Die...

Lees verder

Den Haag is eerbetoon vegetarische grondlegger rijker

Den Haag heeft officieel een Elisabeth M. Valk-Heijnsdijkbrug. Dit naar aanleiding van een bewonersinitiatief onder leiding v...

Lees verder