Den Haag ziet af van asfalt door volks­tuinen


14 februari 2020

De gemeente ziet af van het ‘ecolint’ dwars door volkstuincomplex Zonnegaarde aan de Erasmusweg. Het fietspad en voetpad met berm zou ten koste gaan van waardevol groen. De Partij voor de Dieren, Groep de Mos en ChristenUnie/SGP stelden vorige zomer vragen over de kaalslag. In antwoord daarop geeft de gemeente nu aan af te zien van de plannen.

Verbolgen
De plannen maakten afgelopen zomer veel los. Tuinders waren verbolgen over het verdwijnen van een bijenweide, een vogelrustgebied, ten minste zes volkstuinen en een bezoekerstuin. Op hun plaats zou een ‘ecolint’ moeten verschijnen: een fietspad en voetpad met berm.

Geen nieuwe routes
In plaats van nieuwe routes aan te leggen, gaat de gemeente op aandringen van tuinders, natuurverenigingen en lokale politici nu gebruikmaken van bestaande paden door het volkstuincomplex. Zo blijven alle tuinen en de ecologische zone bestaan.

Gerelateerd nieuws

Veilige hondenlosloopgebieden en een jachtverbod

De Haagse Partij voor de Dieren-fractie lanceert vandaag een nieuwe dierenwelzijnsnota. In de nota staan meer dan 100 plannen...

Lees verder

Gemeente wil Haagse spouwmuren isoleren

De gemeente Den Haag omarmt het voorstel van de Partij voor de Dieren om collectief spouwmuurisolatie aan bewoners aan te bie...

Lees verder