Gemeente asfal­teert ecotuinen Eras­musweg


20 juni 2019

De gemeente wil een fietspad, voetpad en berm aanleggen door het volkstuincomplex Zonnegaarde aan de Erasmusweg. Tuiniers zijn verbolgen over de plannen. De Partij voor de Dieren, CU/SGP en Hart voor Den Haag stellen hier vragen over aan het Haagse stadsbestuur.

Het fietspad, voetpad en de berm zijn gezamenlijk 16 meter breed. Een bijenweide, een vogelrustgebied, ten minste 6 volkstuinen, een bezoekerstuin en een gezonde sloot met snoeken en watersalamanders moeten hiervoor het veld ruimen.

Tuiniers van complex Zonnegaarde en de Haagse Natuurvereninging AVN zijn ontevreden over de plannen. De tuinders hebben hun terrein in de afgelopen jaren ecologisch ingericht. Inmiddels heeft Zonnegaarde een grote natuurwaarde als onderdeel van een ecologische zone. Vele vogels broeden op het terrein. De vereniging is beloond met het hoogste certificaat voor natuurlijk tuinieren.

Fractievoorzitter Robert Barker (PvdD) wil het volkstuincomplex behouden. ‘Je gaat je afvragen wie de ideeënbus van de gemeente iedere keer volpropt met dit soort geldverspillende ongein, die ten koste gaat van dier en natuur,’ zegt hij.

Gerelateerd nieuws

PvdD start 'Basisopleiding Gemeentepolitiek'

Voor leden van de Partij voor de Dieren en van PINK! die in Den Haag wonen, start de Haagse gemeenteraadsfractie vanaf septem...

Lees verder

'Neem trein bij dienstreizen'

Bij dienstreizen moet de gemeente vaker kiezen voor de trein in plaats van het vliegtuig, vindt de Partij voor de Dieren. De ...

Lees verder