Haagse Duinstrip wordt Diesel­strip


10 januari 2019

Op koude dagen laat eigenaar Vestia vaak woningen aan de Duinstrip bij Duindorp verwarmen op diesel. De Omgevingsdienst Haaglanden meent dat Vestia hiermee onacceptabele geluidsoverlast voor omwonenden veroorzaakt en heeft het bedrijf een last onder dwangsom opgelegd. De Partij voor de Dieren maakt zich zorgen om hoe Vestia met de bewoners omgaat en de negatieve duurzaamheidsaspecten van de huidige Zeewaterwarmtecentrale en stelt hier schriftelijke vragen over.

Het is al langer bekend dat de Zeewaterwarmtecentrale niet optimaal functioneert. De centrale is regelmatig niet in staat om de woningen van de Duinstrip op koude dagen met de warmte van zeewater te verwarmen. Eigenaar Vestia stookt daarom op die dagen bij met diesel. Bewoners laten weten zich in toenemende mate gefrustreerd te voelen nu de belofte van duurzame verwarming niet wordt waargemaakt en ze steeds worden overvallen door nieuwe kosten. Dit is aanleiding voor raadslid Robert Barker (Partij voor de Dieren) om schriftelijke vragen over de duurzaamheid van de Zeewaterwarmtecentrale te stellen.

“De problemen rond de Zeewaterwarmtecentrale stapelen zich op,” zegt Barker. “Bewoners die in de kou komen te zitten, storingen van de warmtepompen, hoge onderhoudskosten, de communicatie tussen Vestia en de bewoners: dit is nog maar het topje van de smeltende ijsberg. Nu komt daar de extreem onduurzame verwarming op diesel bij, die ook nog eens hinder voor omwonenden veroorzaakt. Vestia rommelt hier wat aan. Het stadsbestuur moet Vestia hierop aanspreken om te zorgen dat de problemen rond deze centrale worden aangepakt en de Duinstrip goede duurzame warmte krijgt.”

Gerelateerd nieuws

PvdD: 'Wie had de regie bij de vuurstapels?

De Partij voor de Dieren is niet tevreden met de reactie van de burgemeester op de gebeurtenissen tijdens oudejaarsavond. Voo...

Lees verder

‘Gigantische bomenkap naast Drievliet’

463 bomen tussen Landgoed Vredenoord en het Molenslootpad, naast familiepark Drievliet, worden gekapt. Vrijwel het gehele bos...

Lees verder