PvdD eist onderzoek naar raad­sel­achtige vogel­sterfte in Huij­gen­spark


24 oktober 2018

Tientallen spreeuwen zijn vrijdag en dinsdag dood aangetroffen in het Huijgenspark. De Partij voor de Dieren heeft schriftelijke vragen gesteld om de doodsoorzaak van deze mysterieuze spreeuwensterfte in het Huijgenspark te achterhalen. Het college moet wat de Partij voor de Dieren betreft aan de slag, als de vogels een onnatuurlijke dood zijn gestorven, om de oorzaak aan te pakken.

In het Huijgenspark zijn binnen een week grote aantallen spreeuwen dood aangetroffen. Op 19 oktober zijn ongeveer 25 dode vogels en op 24 oktober rond de 60 dode vogels gevonden. Bij de Vogelopvang en de Dierenambulance bestaat het sterke vermoeden dat de vogels zijn vergiftigd. Een aantal vogels zijn onderzocht door een gespecialiseerde arts die constateerde dat de vogels goed doorvoed waren, maar kon geen duidelijke doodsoorzaak aanwijzen.

Het Huijgenspark wordt gebruikt door vele bewoners, zoals hondenbezitters en spelende kinderen. Buurtbewoners maken zich ernstige zorgen, omdat de doodsoorzaak van de spreeuwen nog onbekend is. Ook zijn de afgelopen week honden die zijn uitgelaten in het park ziek geworden.

Gemeenteraadslid Robert Barker: “De Partij voor de Dieren wil duidelijkheid over de vogelsterfte in het Huijgenspark. Dat zoveel vogels op deze plek massaal uit de lucht vallen, moet een oorzaak hebben en die moet worden onderzocht. Ook de zieke honden is een veeg teken dat op vergiftiging kan wijzen. Mocht er sprake zijn van vergiftiging, dan moet hier hard tegen worden opgetreden.”

Gerelateerd nieuws

'Gemeente Den Haag kan monument Plein 1813 wél beschermen'

De Gemeente Den Haag kan wel degelijk voorkomen dat een Rijksmonument gedeeltelijk gesloopt moet worden voor de verplaatsing ...

Lees verder

Geen vergoeding vervoer gewonde in het wild levende dieren

Uit beantwoording van vragen over de Haagse begroting van 2019 blijkt dat het stadsbestuur geen vergoeding meer gaat verstrek...

Lees verder