PvdD en HSP: ‘Burger opnieuw buitenspel bij Koekamp’


29 januari 2019

De wethouder schrijft meedenkende burgers opnieuw af bij de ontwikkeling van het groengebied de Koekamp. Dat vinden Partij voor de Dieren en de Haagse Stadspartij. Ondanks een alternatief plan van bewoners tegen de nieuwe oeververbinding en de bomenkap is het voorstel van de wethouder niet veranderd.

De gemeente heeft in 2017 een plan gepresenteerd om meer fietspaden in het groene gebied aan te leggen. Daarvoor moeten de waterkanten op de schop en worden tientallen bomen gekapt.

Een groot aantal belangenorganisaties, bewoners en politieke partijen had bezwaren tegen het plan. Bewoners hebben zich verzameld in de ‘Groep’ en dienden een alternatief plan in. De wethouder heeft onder druk van de gemeenteraad toegezegd dit alternatief te onderzoeken.

Peter Bos, HSP-raadslid: “Ik heb een jaar geleden een motie ingediend om samen met belanghebbenden een beter ontwerp te maken, maar daar komt niets van terecht. De wethouder blijft krampachtig vasthouden aan het oorspronkelijke plan van de gemeente en Staatsbosbeheer. De Groep heeft een veel beter plan gemaakt, een cadeautje voor de stad, maar meedenken wordt kennelijk niet meer gewaardeerd door dit college.”

De Groep wil het hertenkamp houden zoals het nu is. De bomen kunnen dan blijven staan. De wethouder wil aan de andere kant van het water een fietspad aanleggen. In een recente brief schrijft Richard de Mos dat de waterpartij door de plannen van de Groep in een ‘sloot’ verandert. “Dat is onzin. Het is bizar dat de wethouder de plannen van de bewoners zo behandelt” vindt PvdD-raadslid Robert Barker. “Wij willen dat de wethouder het alternatieve plan als basis gebruikt. In plaats daarvan komt hij steeds met hetzelfde plan en noemt dat participatie.” De HSP en de PvdD zullen woensdag tijdens de behandeling van het plan van de wethouder in de gemeenteraad voorstellen doen om het plan van de wethouder aan te passen.

Wij staan voor:

Gerelateerd nieuws

Gemeente moet vastgoed sneller verduurzamen

Wethouder Van Tongeren (GroenLinks) moet het tempo waarin zij het gemeentelijk vastgoed verduurzaamt, versnellen. Een meerder...

Lees verder

PvdD: 'Geen overbodig asfalt door Koekamp'

De Partij voor de Dieren ziet geen heil in het geplande onverlichte fietspad bij Staatsbosbeheer richting de Boslaan. Het fie...

Lees verder