Robert Barker


Frac­tie­voor­zitter

Woordvoerder: Klimaat, Wonen en Milieu
Stadsdeel: Haagse Hout

Robert Barker (1987) is sinds 2014 actief voor de Partij voor de Dieren in de gemeenteraad van Den Haag. Nadat hij zijn Master of Science in Bestuurskunde behaalde aan de Universiteit Twente, was Robert van 2009 tot 2021 werkzaam als beleidsmedewerker bij het ministerie van Economische Zaken & Klimaat. Hij begon als fractievertegenwoordiger bij de Partij voor de Dieren Den Haag en is sinds 2018 gemeenteraadslid en fractievoorzitter. Hij houdt zich onder meer bezig met klimaat, wonen en het milieu. Robert vindt dat belangrijke thema’s waar de Partij voor de Dieren zich op richt te weinig aandacht krijgen in de huidige politiek.

"Ik zet me in voor een groen, duurzaam en diervriendelijk Den Haag. Zo wil ik meer ruimte voor natuur creëren, energiebesparing stimuleren en zorgen dat de gemeentelijke organisatie duurzamer wordt"

Waarom Partij voor de Dieren?
Veel partijen zijn alleen bezig met korte termijn deelbelangen. De Partij voor de Dieren is de enige partij die opkomt voor het welzijn van de aarde en al haar inwoners.

Wat doe je in het dagelijks leven?
Ik ben sinds 2021 fulltime fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren in Den Haag. Zo kan ik me vol inzetten voor een groen, diervriendelijk en duurzaam Den Haag. Daarnaast vind ik het leuk om met de trein te reizen, vogels te fotograferen en te boulderen.

Wat is jouw binding met Den Haag?
Als kind kwam ik al graag in Den Haag. Ik was onder de indruk van de Ridderzaal, Vredespaleis en zeker ook van de zee. Ook de diversiteit van mensen, gebouwen en natuur in Den Haag spreekt me aan. Ik heb in verschillende wijken fijn gewoond en woon nu in Mariahoeve.

Wat voor veranderingen zou jij in jouw wijk willen zien?
In Mariahoeve zijn veel woningen slecht geïsoleerd. Vooral woningcorporaties doen weinig om woningen te verduurzamen, terwijl juist hun bewoners erg zouden profiteren van betere isolatie, groene daken en zonnepanelen. Mariahoeve zou wat dat betreft een stuk groener kunnen en de gemeente moet daarbij helpen!

Hoe vertalen jouw PvdD idealen zich naar jouw dagelijks leven?
Ik zit veel op de fiets, heb geen auto en ga op vakantie met de trein. Ook eet ik geen vlees, scheid mijn afval en heb een compostbak in mijn tuin. Alle kleine beetjes helpen!


"We moeten juist zuinig zijn op ons erfgoed en zorgen dat oude, voor mens en dier meest waardevolle bomen, blijven staan."

Gerelateerd

Terugblik op de raad

Raad 9 Maart 2023

Demonstratie In de gemeenteraad werd gesproken over de komende demonstraties van de Extinction Rebellion op de A12 en de boeren in het Zuiderpark. Wij gaven aan dat het kunnen uiten van je mening essentieel is voor een democratie. Mensen preventief oppakken voordat een vreedzame demonstratie überhaupt heeft plaatsgevonden, is erg intimiderend. We benoemden daarbij dat de demonstratie boven de A12...

Bijdragen Moties Initiatiefvoorstellen Vragen Nieuws
Bijdragen Moties Initiatiefvoorstellen Vragen Nieuws