Veiligheid, privacy en burger­rechten


Een overheid die luistert naar de wensen van de burger.

Als emancipatiebeweging voelt de Partij voor de Dieren zich zeer verwant met de strijd van andere emancipatiebewegingen. Martin Luther King en zijn familie streden niet alleen tegen racisme, maar ook tegen de uitbuiting van dieren. Begin vorige eeuw streden veel suffragettes niet alleen voor vrouwenrechten, maar ook voor dierenrechten. En Gandhi streed eveneens voor mensen- en dierenrechten. Het met respect omgaan met anderen strekt zich uit tot voorbij de menselijke soort. Ook het recht op privacy is nauw verweven met de strijd voor emancipatie. Het gaat om het recht jezelf te zijn, zonder inmenging van anderen.

Veiligheid, privacy en burgerrechten

Wat we hebben bereikt

  • Vuurwerkvrije natuurgebieden

    De gemeente gaat zich sterker inzetten voor het al geldende vuurwerkverbod in natuurgebieden. Zo verschijnen er verbodsborden op plaatsen met aantoonbare overlast en informeert de gemeente Hagenaren vooraf over het verbod.

  • Gemeente Den Haag zegt onderzoek naar uitbreiding vuurwerkvrije zones toe

    Aangespoord door onze motie zegde het college toe te onderzoeken waar in Den Haag nog meer vuurwerkvrije zones zouden kunnen worden ingesteld.

Help mee aan een betere wereld

    Word lid Doneer

Gerelateerd

PvdD: Train onder­houd­sme­de­werkers om signalen huiselijk geweld te herkennen.

Op verzoek van de Partij voor de Dieren Den Haag gaat de gemeente samen met de woningcorporaties in gesprek om te kijken hoe onderhoudsmedewerkers kunnen worden getraind op op het herkennen van signalen van huiselijk geweld. De partij liet zich inspireren door het Europese project ‘Safe at home’, dat in Nederland en Engeland wordt uitgevoerd, waarin vakmensen van woningcorporaties getraind worden ...

Bijdragen Moties Vragen Nieuws
Bijdragen Moties Vragen Nieuws