Veiligheid, privacy en burger­rechten


Een overheid die luistert naar de wensen van de burger.

Als emancipatiebeweging voelt de Partij voor de Dieren zich zeer verwant met de strijd van andere emancipatiebewegingen. Martin Luther King en zijn familie streden niet alleen tegen racisme, maar ook tegen de uitbuiting van dieren. Begin vorige eeuw streden veel suffragettes niet alleen voor vrouwenrechten, maar ook voor dierenrechten. En Gandhi streed eveneens voor mensen- en dierenrechten. Het met respect omgaan met anderen strekt zich uit tot voorbij de menselijke soort. Ook het recht op privacy is nauw verweven met de strijd voor emancipatie. Het gaat om het recht jezelf te zijn, zonder inmenging van anderen.

Veiligheid, privacy en burgerrechten

Wat we hebben bereikt

  • Vuurwerkvrije natuurgebieden

    De gemeente gaat zich sterker inzetten voor het al geldende vuurwerkverbod in natuurgebieden. Zo verschijnen er verbodsborden op plaatsen met aantoonbare overlast en informeert de gemeente Hagenaren vooraf over het verbod.

  • Gemeente Den Haag zegt onderzoek naar uitbreiding vuurwerkvrije zones toe

    Aangespoord door onze motie zegde het college toe te onderzoeken waar in Den Haag nog meer vuurwerkvrije zones zouden kunnen worden ingesteld.

Help mee aan een betere wereld

    Word lid Doneer

Gerelateerd

PvdD: ‘Gemeente stapelde fout op fout’

Op basis van de resultaten van het rapport van de Onderzoeksraad Voor Veiligheid concludeert de Partij voor de Dieren Den Haag dat er grote fouten bij de vuurstapels zijn gemaakt. Afspraken werden geschonden, er werden brandversnellers gebruikt en bedreigingen uitgesproken, maar er werd niet ingegrepen. Robert Barker, fractievoorzitter: ‘Het is niet dankzij, maar ondanks de gemeente dat het niet e...

Bijdragen Moties Vragen Nieuws
Bijdragen Moties Vragen Nieuws