Lucht­kwa­liteit en bereik­baarheid


Duurzaam van A naar B.

Schone lucht en een leefbare openbare ruimte staan voor de Partij voor de Dieren voorop. Den Haag is een van de steden met de slechtste luchtkwaliteit van Europa. Daarom gaan we vervuilend en lawaaiig verkeer per direct ontmoedigen en vormen van schoon verkeer stimuleren. Fietsers en voetgangers krijgen ruim baan. Met een fijnmazig en toegankelijk openbaarvervoersnet, veilige fietspaden en voorrang voor voetgangers wordt het makkelijker om de auto te laten staan. Overal waar auto’s staan, kunnen geen kinderen spelen. Onnodige parkeerplaatsen worden omgevormd tot bredere voetpaden, kinderspeelplekken, bloemrijke bermen of kleine parken.

Luchtkwaliteit en bereikbaarheid

Wat we hebben bereikt

 • Fietsvlonders in Haagse straten

  Een aantal Haagse autoparkeerplaatsen zal voortaan bezet worden door een fietsvlonder. Deze testen het draagvlak voor het opheffen van de parkeerplaats, en voor het realiseren van meer fietsnietjes.

 • Raad wil geen extra geluidsoverlast RTHA

  Een ruime meerderheid van de Haagse gemeenteraad heeft een motie van de Partij voor de Dieren gesteund tegen het verplaatsen van de hulpdiensten op het vliegveld Rotterdam The Hague Airport. Het vliegveld wil uitbreiden en laat daarom onderzoek doen naar het verplaatsen van de trauma- en politiehelikopters naar een andere, nog te bepalen plek in de regio. Daardoor zou het aantal commerciële vluchten vanaf RTHA kunnen toenemen, met meer CO2-uitstoot en geluidsoverlast in de regio tot gevolg. Door de aangenomen motie zal het Haagse stadsbestuur er binnen de provincie en de metropoolregio voor pleiten om de hulpdiensten op de luchthaven te houden.

 • College onderzoekt alternatief voor opgedoekte fietsenstalling bij Den Haag Centraal

  Voor het nieuwe gebouw op de Grotiusplaats verdwijnt de fietsenstalling in het verlengde van de Theresiastraat. Dankzij onze aangenomen motie zoekt het college een alternatieve locatie om je fiets te stallen.

 • Extra fietsnietjes Juliana van Stolberglaan

  Dankzij onze aangenomen motie zijn extra fietsnietjes toegevoegd op de Juliana van Stolberglaan.

 • Gemeente Den Haag zegt onderzoek naar uitbreiding vuurwerkvrije zones toe

  Aangespoord door onze motie zegde het college toe te onderzoeken waar in Den Haag nog meer vuurwerkvrije zones zouden kunnen worden ingesteld.

 • Leefstraten worden in Den Haag gestimuleerd

  Naar aanleiding van onze aangenomen motie informeert de gemeente Hagenaren via de gemeentelijke website over de mogelijkheden om van hun straat een Leefstraat te maken.

Help mee aan een betere wereld

    Word lid Doneer

Gerelateerd

Bijdragen Moties Vragen Nieuws
Bijdragen Moties Vragen Nieuws