Smit nieuwe frac­tie­voor­zitter Partij voor de Dieren


4 oktober 2023


Den Haag - De Haagse Partij voor de Dieren fractie gaat verder in een nieuwe samenstelling. Fractievoorzitter Robert Barker is de wethouderskandidaat van de partij. Na zijn beëdiging zal raadslid Robin Smit zijn rol als fractievoorzitter overnemen. Hanneke Schmeets, nu beleidsmedewerker bij de Eerste Kamerfractie, zal de fractie komen versterken als nieuw raadslid.

Kersverse fractievoorzitter

Robin Smit (34) is al sinds 2012 betrokken bij de Haagse PvdD fractie en raadslid sinds 2018. Daarvoor was hij werkzaam bij diverse dierenorganisaties op lokaal, nationaal en internationaal niveau. Smit: ‘Ik ga me met mededogen en compassie inzetten voor dieren, natuur, milieu en vóór mensen die niet gehoord worden. Ik voel me gesterkt om samen met de fractie te strijden voor onze idealen en tegen falende systemen.”

Vernieuwing en ervaring

Hanneke Schmeets (45) werkt als zelfstandig tekstschrijver en als beleidsmedewerker bij de Eerste Kamerfractie. Zij brengt dus zowel vernieuwing als ervaring met zich mee. Schmeets is enthousiast over haar rol als raadslid en wil zich samen met de fractie inzetten om de luchtkwaliteit in Den Haag te verbeteren en bomen te beschermen tegen kap. Schmeets: ‘Wat is er mooier dan het leveren van een bijdrage aan je eigen stad? Iedereen heeft recht op een groene en gezonde leefomgeving.’ De nummer 4 op de kandidatenlijst, George Ongkiehong, ziet af van zijn zetel vanwege zijn nieuwe baan als adviseur energietransitie bij de gemeente.

Groene wethouder

Robert Barker (36) volgde in 2018 Christine Teunissen op als fractievoorzitter van de Haagse PvdD. Daarvoor was hij al vier jaar actief als fractievertegenwoordiger. Barker: ‘Ik kijk er enorm naar uit om deze nieuwe stap te maken en me als wethouder in te mogen zetten voor dier, natuur en milieu.’ Barker krijgt de portefeuille buitenruimte, dierenwelzijn en natuur.


Gerelateerd nieuws

PvdD voor het eerst in Haagse coalitie

De Partij voor de Dieren treedt toe tot de Haagse coalitie samen met D66, GroenLinks, PvdA, CDA en DENK. Den Haag wordt de ee...

Lees verder

Terugblik op de raad

Het was een bewogen raadsvergadering. Er stonden veel onderwerpen op de agenda, maar de meesten zijn niet behandeld. De reden...

Lees verder

Betrokken personen