Jan Willem van den Bos


Frac­tie­ver­te­gen­woor­diger / Frac­tie­me­de­werker

Jan Willem van den Bos (1989) is sinds november 2021 werkzaam als fractiemedewerker bij de Partij voor de Dieren Den Haag. Jan Willem heeft filosofie en economie gestudeerd aan de University of Richmond (VS) en aan de Universiteit Leiden, met een specialisatie in politieke filosofie.

Waarom stem jij Partij voor de Dieren?
De Partij voor de Dieren kijkt met een andere blik. We leven met dieren, danken onze frisse lucht aan bomen en planten, wonen samen op deze planeet. Het is logisch om alle belangen mee te wegen en een planeetbrede visie te hebben.

Als de PvdD de grootste zou worden in Den Haag, wat zou je als eerste veranderen?
Alle seinen gaan dan op groen om als Den Haag in 2030 klimaatneutraal te zijn. We gaan dan bijvoorbeeld stoppen met de aanleg van de fossiele warmtepijp die zorgt voor bomenkap en opengebroken straten. In plaats daarvan zetten we vol in op duurzame energie en vergroening.

Hoe vertalen jouw PvdD idealen zich naar jouw dagelijks leven?
Mijn favoriete hobby is diervriendelijk tuinieren! Ik vind het super leuk om mooie plekjes te maken voor vogels, egels en kikkers. Van februari tot en met november staat er in mijn tuin iets in bloei, zodat bijen en hommels altijd te eten hebben. In de tuin is het net als in de stad. Diervriendelijk geeft het beste resultaat.