Jan Willem van den Bos


Frac­tie­ver­te­gen­woor­diger / Frac­tie­me­de­werker

Dossiers: Wonen, Stadsontwikkeling en Binckhorst
Stadsdeel:
Loosduinen

Jan Willem van den Bos (1989) is sinds november 2021 werkzaam als fractiemedewerker bij de Partij voor de Dieren Den Haag. Jan Willem heeft filosofie en economie gestudeerd aan de University of Richmond (VS) en aan de Universiteit Leiden, met een specialisatie in politieke filosofie.

Jan Willem (32) heeft een passie voor diervriendelijk tuinieren en duurzame energie. Hij wil politiek actief worden om kwetsbaren te beschermen en de Haagse natuur te versterken. Ook wil hij zich inzetten voor betere bereikbaarheid en minder autoverkeer.


Waarom Partij voor de Dieren?
De Partij voor de Dieren kijkt met een andere blik. We leven met dieren, danken onze frisse lucht aan bomen en planten, wonen samen op deze planeet. Het is logisch om alle belangen mee te wegen en een planeetbrede visie te hebben.

Als de PvdD de grootste zou worden in Den Haag, wat zou je als eerste veranderen?
Alle seinen gaan dan op groen om als Den Haag in 2030 klimaatneutraal te zijn. We gaan dan bijvoorbeeld stoppen met de aanleg van de fossiele warmtepijp die zorgt voor bomenkap en opengebroken straten. In plaats daarvan zetten we vol in op duurzame energie en vergroening.

Hoe vertalen jouw PvdD idealen zich naar jouw dagelijks leven?
Mijn favoriete hobby is diervriendelijk tuinieren! Ik vind het super leuk om mooie plekjes te maken voor vogels, egels en kikkers. Van februari tot en met november staat er in mijn tuin iets in bloei, zodat bijen en hommels altijd te eten hebben. In de tuin is het net als in de stad. Diervriendelijk geeft het beste resultaat.

Gerelateerd

PvdD: ‘D66 goed in slogans, slecht voor klimaat’

De Haagse gemeenteraad, met D66 als beslissende stem, verwierp het voorstel van de Partij voor de Dieren om vliegveld Rotterdam the Hague Airport uiterlijk in 2050 te sluiten. De Partij voor de Dieren wil dat de luchtvaart krimpt omdat dit onmisbaar is om te klimaatdoelen te behalen. Raadslid Leonie Gerritsen van de PvdD is verbaasd: ‘D66 Zuid Holland voert campagne met het willen sluiten van de l...

Bijdragen Moties Initiatiefvoorstellen Vragen Nieuws
Bijdragen Moties Initiatiefvoorstellen Vragen Nieuws