Leonie Gerritsen


Raadslid

Woordvoerder: Groene buitenruimte, Kunst en cultuur, Vervoer
Stadsdeel: Laak

Leonie (35) was voor zij raadslid werd al werkzaam bij de Haagse fractie van de Partij voor de Dieren als fractievertegenwoordiger en beleidsmedewerker. Daarvoor werkte zij in het voortgezet onderwijs. Als activiste zet ze zich in voor dierenrechten, veganisme, klimaat en natuur. Zij vindt dat langetermijnvisie en idealisme een grotere rol zouden moeten spelen in de politiek.

"Ik vind het geweldig om me elke dag in te mogen zetten voor mijn idealen in Den Haag."

Waarom Partij voor de Dieren?
Al sinds ik mag stemmen, stem ik PvdD. Het is de enige partij die de korte termijn belangen van de mens niet centraal zet, dat spreekt mij heel erg aan. Ook zijn wij de enige partij die zich laat leiden door idealen, in plaats van de drang om te besturen.

Wat doe je in het dagelijks leven?
Ik werk als beleidsmedewerker voor de PvdD Den Haag, maar kom oorspronkelijk uit het onderwijs. Mijn grootste passie is muziek en ik ga naar veel concerten en festivals.

Wat is jouw binding met Den Haag?
Den Haag is echt mijn stad. Ik hou van de zee, het zand en het veen. De Haagse cultuur, de geschiedenis en de mensen. Den Haag zit in mijn bloed.

Wat voor veranderingen zou jij in jouw wijk willen zien?
Ik zou echt willen dat het gebrek aan groen en sociale cohesie prioriteit krijgt. Laak heeft veel bijzondere en actieve bewoners die zich keihard inzetten, maar sommige problemen zijn niet te fixen door bewoners. Daar moet de gemeente echt ingrijpen.

Hoe vertalen jouw PvdD idealen zich naar jouw dagelijks leven?
Ik ben een levensgenieter en vind het heerlijk om plantaardig te eten, op treinvakantie te gaan en er een sport van te maken zoveel mogelijk tweedehands te kopen. Ik geniet meer van muziek, kunst en cultuur dan van dure spullen kopen en zet me in tegen plasticvervuiling.

"Ik vind het geweldig om me elke dag in te mogen zetten voor mijn idealen in Den Haag. Er valt nog veel te winnen op het gebied van Partij voor de Dieren thema’s als dierenwelzijn, groen en klimaat. Ook zet ik me graag in voor betere emancipatie en een gedegen cultuurbeleid"

Gerelateerd

Terugblik op de raad

Raad 9 Maart 2023

Demonstratie In de gemeenteraad werd gesproken over de komende demonstraties van de Extinction Rebellion op de A12 en de boeren in het Zuiderpark. Wij gaven aan dat het kunnen uiten van je mening essentieel is voor een democratie. Mensen preventief oppakken voordat een vreedzame demonstratie überhaupt heeft plaatsgevonden, is erg intimiderend. We benoemden daarbij dat de demonstratie boven de A12...

Bijdragen Moties Initiatiefvoorstellen Vragen Nieuws
Bijdragen Moties Initiatiefvoorstellen Vragen Nieuws