Leonie Gerritsen


Raadslid

Leonie Gerritsen (1986) is sinds 2018 werkzaam voor de Haagse PvdD fractie en raadslid sinds 2022. Al van kinds af aan zet zij zich in voor dieren en ontpopte zich op latere leeftijd tot activist voor dierenrechten, veganisme, klimaat en milieu. Dat activisme wil zij graag blijven inzetten in haar politieke werk.

“Wat ik nu enorm mis in de politiek is langetermijnvisie en lef. Om de aarde voor iedereen leefbaar te houden, moet echt het roer om. Daarvoor moeten veel grotere keuzes worden gemaakt.”

Leonie heeft een achtergrond in theater, onderwijs en cultuuronderwijs. Daarnaast heeft zij een passie voor livemuziek en kunst.

Functie: Raadslid
Woordvoerder:
Groen, Buitenruimte, Mobiliteit en Kunst en Cultuur
Stadsdeel: Laak en Centrum

Gerelateerd

Terugblik op de raad

7 september 2023

Nieuw Vredenoord Nieuw Vredenoord is een Natuurnetwerk Nederland gebied. Hier dreigen vele honderden bomen gekapt te worden. Wij dienden een motie in om niet tot kap over te gaan voordat de kapvergunning onherroepelijk is. Dit voorstel haalde een meerderheid zodat de bomen nog een tijd blijven staan. Hopelijk wordt uitstel afstel. Madurodam Bij Madurodam staan vele honderden bomen op de nominat...

Bijdragen Moties Initiatiefvoorstellen Vragen Nieuws
Bijdragen Moties Initiatiefvoorstellen Vragen Nieuws