Leonie Gerritsen


Raadslid

Leonie Gerritsen (zij/haar) is sinds 2018 werkzaam voor de Haagse PvdD fractie en raadslid sinds 2022. Al van kinds af aan zet zij zich in voor dieren en ontpopte zich op latere leeftijd tot activist voor dierenrechten, veganisme, klimaat en milieu. Dat activisme wil zij graag blijven inzetten in haar politieke werk.

“Wat ik nu enorm mis in de politiek is langetermijnvisie en lef. Om de aarde voor iedereen leefbaar te houden, moet echt het roer om. Daarvoor moeten veel grotere keuzes worden gemaakt.”

Leonie heeft een achtergrond in theater, onderwijs en cultuuronderwijs. Daarnaast heeft zij een passie voor livemuziek en kunst.

Functie: Raadslid
Woordvoerder:
Groen, Buitenruimte, Mobiliteit en Kunst en Cultuur
Stadsdeel: Laak en Centrum

Gerelateerd

Terugblik op de raad

Een bijzondere raadsvergadering waarbij vooraf een petitie werd aangeboden aan de gemeenteraad voor het behoud van stichting Eekta, een sociaal cultureel centrum voor Hindoestanen. Tijdens het debat over het behoud van stichting Eekta diende onze fractie een motie in om de raad te informeren over de bouwplannen van het gebouw waar de organisatie in zit. Maar ook om afspraken te maken met de beoogd...

Bijdragen Moties Initiatiefvoorstellen Vragen Nieuws
Bijdragen Moties Initiatiefvoorstellen Vragen Nieuws