Leonie Gerritsen


Frac­tie­ver­te­gen­woor­diger

Leonie (1986) is sinds het voorjaar van 2018 werkzaam bij de Haagse fractie van de Partij voor de Dieren. Daarnaast is zij docent lezen in het voortgezet onderwijs. Ze zet zich als activiste in voor dierenrechten, veganisme, klimaat en natuur. Zij vindt dat langetermijnvisie en idealisme een grotere rol zouden moeten spelen in de politiek.

“Bij de Partij voor de Dieren kan ik me politiek inzetten voor mijn idealen en strijden voor dierenrechten en duurzaamheid.”

In de gemeenteraad houdt Leonie zich onder andere bezig met het waarborgen van groen, duurzaamheid en een goed klimaat bij stadsontwikkeling en evenementen. Zelf is ze is gek op live muziek en bezoekt zoveel mogelijk concerten en festivals.

“Ik hou heel veel van Den Haag en ik zet me in voor een duurzame, groene hofstad.”

Gerelateerd

Opinie: ‘Bouw geen school naast de snelweg!’

De Britse School in Leidschenveen wil een nieuw schoolgebouw neerzetten binnen 300 meter van de A12. Hiermee worden onaanvaardbare risico’s genomen met de gezondheid van de leerlingen, vinden Robert Barker en Leonie Gerritsen van de Partij voor de Dieren. The British School in The Netherlands (BSN) in Leidschenveen gaat uitbreiden met een ‘senior school’. Waar voorheen alleen een basisschool za...

Bijdragen Moties Nieuws