Leonie Gerritsen


Frac­tie­ver­te­gen­woor­diger en -mede­werker

Leonie (1986) is sinds het voorjaar van 2018 werkzaam bij de Haagse fractie van de Partij voor de Dieren als fractievertegenwoordiger. Inmiddels is Leonie ook fractiemedewerker, zodat zij zich volledig kan focussen op de gemeenteraadsfractie. Daarvoor werkte zij in het voortgezet onderwijs.
Als activiste zet ze zich in voor dierenrechten, veganisme, klimaat en natuur. Zij vindt dat langetermijnvisie en idealisme een grotere rol zouden moeten spelen in de politiek.

“Bij de Partij voor de Dieren kan ik me politiek inzetten voor mijn idealen en strijden voor dierenrechten en duurzaamheid.”

In de gemeenteraad houdt Leonie zich onder andere bezig met het waarborgen van groen, duurzaamheid en een goed klimaat bij stadsontwikkeling en evenementen. Zelf is ze is gek op live muziek en bezoekt zoveel mogelijk concerten en festivals.

“Ik hou heel veel van Den Haag en ik zet me in voor een diervriendelijke, duurzame, groene hofstad.”

Gerelateerd

Vogels raken verstrikt in daknetten

De Haagse gemeenteraadsfractie van de Partij voor de Dieren maakt zich zorgen om meeuw-werende daknetten. De netten worden op daken gespannen om deze ongeschikt te maken als nestgelegenheid voor de vogels. Echter blijkt nu dat meeuwen en andere vogels vast komen te zitten in de netten en gewond kunnen raken, soms met dodelijke afloop. Dierenambulance Zowel de Haagse Dierenambulance als vogelopva...

Bijdragen Moties Vragen Nieuws
Bijdragen Moties Vragen Nieuws