Robin Smit


Raadslid

Robin Smit (1989) is sinds februari 2013 werkzaam voor de gemeenteraadsfractie van de Partij voor de Dieren Den Haag. Zijn politieke antenne is na een stage bij de Tweede Kamerfractie van de Partij voor de Dieren in 2012 geprikkeld onder andere door het politieke wanbeleid rondom de opvang en verplaatsing van orka Morgan naar Tenerife. Naast zijn functie als beleidsmedewerker is hij actief in het bestuur van de afdeling PvdD Zuid-Holland, eerst als penningmeester en sinds kort als algemeen bestuurslid.

Dat dieren een centrale rol spelen in het leven van Robin blijkt ook uit zijn studiekeuzes. Tijdens zijn MBO dierenverzorging werd Robin geconfronteerd met onrecht tegen de dieren. Van verwaarloosde huisdieren van hoarders, heksenjachten tegen zwerfdieren in het buitenland tot aan verminkingen en kapotgefokte dieren in de bio-industrie. Daarop besloot hij zijn kennis verder te ontwikkelen, met een HBO-studie Diermanagement, om mee te helpen aan het versterken van de positie van dieren in de maatschappij.

De dierenbeschermingswereld in Den Haag is voor Robin bekend terrein. Hij heeft in dat werkveld onder andere een aantal jaren gewerkt in het Haags dierenasiel, als vrijwilliger bij de dierenambulance en als paraveterinair bij meerdere Haagse dierenklinieken. Voor de dierenbescherming Haaglanden heeft Robin als projectleider geholpen om de verkoop van konijnen en knaagdieren in dierenwinkels en tuincentra te stoppen om daarmee impulsaankopen terug te dringen.

Verder houdt Robin zich in de fractie naast dierenwelzijn onder andere bezig met verkeer, milieu, en sociale vraagstukken zoals de aanpak van huiselijk geweld en diversiteit. Hij maakt zich zorgen over de onderdrukking van de meest kwetsbaarsten in de stad achter de duinen.

“Den Haag is van en voor iedereen, dus ook de kwetsbaren. Opkomen voor hen die dat niet voor zichzelf kunnen doen, is iets wat niet vanzelfsprekend is in een grote stad maar wel noodzakelijk.
Iedereen verdient een plek. Zo moeten er voor honden voldoende en veilige uitlaatgebieden zijn, moeten roofvogels niet uitgemolken worden om te poseren op de foto en moet iedereen zonder problemen het Haagse OV kunnen gebruiken.
Ik vergeet nooit meer de hulpkreet van een ervaringsdeskundige van huiselijk geweld. Die sneller was gevlucht en hersteld als er voor het hele gezin (incl. huisdier) hulp was aangeboden."

Naast zijn werk als fractiemedewerker is Robin bezig met zijn master gericht op ethiek, dierenwelzijn en dierenrechten wereldwijd. Op dit moment is hij bezig met zijn scriptie over illegale dierenhandel.

Gerelateerd

Stop illegale visserij Sche­ve­ningen

De Haagse Partij voor de Dieren roept de gemeente ter verantwoording over illegale visserij op Scheveningen. Vissers trekken zich niets aan van een nieuw verbod op staandwantnetten. De havendienst en de politie wijzen naar elkaar als wordt gevraagd wie hier moet handhaven. Inmiddels zijn er alweer vogels verstrikt geraakt in de netten rond de havenhoofden. Staandwantvissen Staandwantvissen rond ...

Bijdragen Moties Initiatiefvoorstellen Vragen Nieuws
Bijdragen Moties Initiatiefvoorstellen Vragen Nieuws