Robin Smit


Raadslid

Woordvoerder: Dierenwelzijn, Emancipatie, Zorg en Welzijn
Stadsdeel: Scheveningen

Robin Smit (1989) is sinds februari 2013 werkzaam voor de gemeenteraadsfractie van de Partij voor de Dieren Den Haag. Dat dieren een centrale rol spelen in het leven van Robin blijkt ook uit zijn studiekeuzes. Tijdens zijn MBO dierenverzorging werd Robin geconfronteerd met onrecht tegen de dieren. Van verwaarloosde huisdieren van hoarders, heksenjachten tegen zwerfdieren in het buitenland tot aan verminkingen en kapot gefokte dieren in de bio-industrie. Daarop besloot hij zijn kennis verder te ontwikkelen, met een HBO-studie Diermanagement, om mee te helpen aan het versterken van de positie van dieren in de maatschappij. Daarna heeft Robin zijn master gericht op ethiek, dierenwelzijn en dierenrechten succesvol weten af te ronden.

De dierenbeschermingswereld in Den Haag is voor Robin bekend terrein. Hij heeft in dat werkveld onder andere een aantal jaren gewerkt in het Haags dierenasiel, als vrijwilliger bij de dierenambulance en als paraveterinair bij meerdere Haagse dierenklinieken. Voor de dierenbescherming Haaglanden heeft Robin als projectleider geholpen om de verkoop van konijnen en knaagdieren in dierenwinkels en tuincentra te stoppen om daarmee impulsaankopen terug te dringen.

Verder houdt Robin zich in de fractie naast dierenwelzijn onder andere bezig met verkeer, milieu, en sociale vraagstukken zoals de aanpak van huiselijk geweld en diversiteit. Hij maakt zich zorgen over de onderdrukking van de meest kwetsbaarsten in de stad achter de duinen.

“Opkomen voor hen die dat niet voor zichzelf kunnen doen, is iets wat niet vanzelfsprekend is in een grote stad maar wel noodzakelijk"


Wat doe je in het dagelijks leven?
In het dagelijks leven ben ik fulltime raadslid voor de Partij voor de Dieren in de Haagse raad. Daar horen gesprekken met organisaties en bewoners uit onze stad bij. De werkbezoeken in het veld houden mij met beide benen in de modder. Daarnaast ben ik voorzitter van de stichting Ginkyo, die zich bezighoudt met landschap- en ecosysteemherstel. In mijn vrije tijd ga ik graag naar het theater of lekker naar buiten met mijn rescue viervoeters.

Wat is jouw binding met Den Haag?
Den Haag heeft altijd aan me getrokken. Door mijn werk voor verschillende dierenhulporganisaties en dierenartspraktijken, zit het Haagse dierenwereldje onder mijn huid. Verder heeft onze stad achter de duinen zoveel te bieden; van de culturele sector tot aan de rustige natuurgebieden.

Wat voor veranderingen zou jij in jouw wijk willen zien?
Beschermen van het groen in de straten en het Haagse bos, maar ook veilige fietspaden en genoeg plekken om de fiets te parkeren.

Hoe vertalen jouw PvdD idealen zich naar jouw dagelijks leven?
Dagelijks mijn rescue dogs de beste zorgen geven, maar ook buurtbewoners helpen als zij hulp nodig met hun huisdier. Maar ook hulp aanbieden bij het doen van boodschappen aan hen die dat zelf (al dan niet tijdelijk) niet kunnen. Door plantaardig te eten zorg ik ervoor om niet bij te dragen aan de vreselijke veeindustrie.

"Ik vergeet nooit meer de hulpkreet van een ervaringsdeskundige van huiselijk geweld. Die sneller was gevlucht en hersteld als er voor het hele gezin (incl. huisdier) hulp was aangeboden."

Gerelateerd

PvdD adviseert burge­meester over vuur­werk­vrije gebieden

Den Haag – De Haagse Partij voor de Dieren verzamelde rondom de jaarwisseling meer dan 400 meldingen van vuurwerkoverlast. Vandaag overhandigden zij de meldingen aan de burgemeester. Raadslid Robin Smit (PvdD): ‘We pleiten al jaren voor een vuurwerkverbod. Deze meldingen benadrukken nogmaals waarom dat zo hard nodig is. Deze overlast is niet te rechtvaardigen.’ De Partij voor de Dieren opende ein...

Bijdragen Moties Initiatiefvoorstellen Vragen Nieuws
Bijdragen Moties Initiatiefvoorstellen Vragen Nieuws