Robin Smit


Raadslid

Robin Smit (1989) is sinds 2012 betrokken bij de Haagse fractie van de Partij voor de Dieren. Hiervoor was hij werkzaam bij diverse dierenorganisaties. Hij heeft verwaarloosde dieren geholpen en zich beziggehouden met het terugdringen van de verkoop van konijnen en knaagdieren.

Uit zijn studies blijkt dat Robin onlosmakelijk verbonden is aan de strijd voor dierenrechten en -welzijn. Na het MBO en het HBO succesvol af te ronden, heeft hij in 2018 een master International Animal Welfare, Ethics and Law voltooid. Voor zijn scriptie onderzocht hij illegale dierenhandel.

“Nadat ik heb gezien wat voor onrecht dieren en mensen wordt aangedaan, ben ik nog strijdlustiger geworden. Ik blijf opkomen voor iedereen die niet gehoord wordt en zet me in voor meer solidariteit en rechtvaardigheid.

Functie: Raadslid
Woordvoerder:
Dierenwelzijn, Emancipatie, Zorg en Welzijn
Stadsdeel: Scheveningen

Gerelateerd

Terugblik op de Raad

25 mei 2023

Gespreksleider De zaak rond Richard de Mos heeft de afgelopen tijd als een donderwolk boven de gemeenteraad gehangen. Met de vrijspraak is het van belang om als gemeenteraad stappen vooruit te zetten en duidelijkheid te geven aan de stad. Wij dienden hiertoe een motie in om een gespreksleider aan te stellen. Op die manier kunnen op verschillende onderwerpen gewerkt worden aan het vertrouwen. Dit ...

Bijdragen Moties Initiatiefvoorstellen Vragen Nieuws
Bijdragen Moties Initiatiefvoorstellen Vragen Nieuws