Robin Smit


Raadslid

Robin Smit (1989) is sinds februari 2013 werkzaam voor de gemeenteraadsfractie van de Partij voor de Dieren Den Haag. Zijn politieke antenne is na een stage bij de Tweede Kamerfractie van de Partij voor de Dieren in 2012 geprikkeld onder andere door het politieke wanbeleid rondom de opvang en verplaatsing van orka Morgan naar Tenerife.

Dat dieren een centrale rol spelen in het leven van Robin blijkt ook uit zijn studiekeuzes. Tijdens zijn MBO dierenverzorging werd Robin geconfronteerd met onrecht tegen de dieren. Van verwaarloosde huisdieren van hoarders, heksenjachten tegen zwerfdieren in het buitenland tot aan verminkingen en kapotgefokte dieren in de bio-industrie. Daarop besloot hij zijn kennis verder te ontwikkelen, met een HBO-studie Diermanagement, om mee te helpen aan het versterken van de positie van dieren in de maatschappij.

De dierenbeschermingswereld in Den Haag is voor Robin bekend terrein. Hij heeft in dat werkveld onder andere een aantal jaren gewerkt in het Haags dierenasiel, als vrijwilliger bij de dierenambulance en als paraveterinair bij meerdere Haagse dierenklinieken. Voor de dierenbescherming Haaglanden heeft Robin als projectleider geholpen om de verkoop van konijnen en knaagdieren in dierenwinkels en tuincentra te stoppen om daarmee impulsaankopen terug te dringen.

Verder houdt Robin zich in de fractie naast dierenwelzijn onder andere bezig met verkeer, milieu, en sociale vraagstukken zoals de aanpak van huiselijk geweld en diversiteit. Hij maakt zich zorgen over de onderdrukking van de meest kwetsbaarsten in de stad achter de duinen.

“Opkomen voor hen die dat niet voor zichzelf kunnen doen, is iets wat niet vanzelfsprekend is in een grote stad maar wel noodzakelijk.
Iedereen verdient een plek. Zo moeten er voor honden voldoende en veilige uitlaatgebieden zijn, moeten roofvogels niet uitgemolken worden om te poseren op de foto en moet iedereen zonder problemen het Haagse OV kunnen gebruiken.
Ik vergeet nooit meer de hulpkreet van een ervaringsdeskundige van huiselijk geweld. Die sneller was gevlucht en hersteld als er voor het hele gezin (incl. huisdier) hulp was aangeboden."

Inmiddels heeft Robin zijn master gericht op ethiek, dierenwelzijn en dierenrechten succesvol weten af te ronden. Zijn scriptie was gericht op illegale dierenhandel van pangolins.

Gerelateerd

Bijdragen Moties Initiatiefvoorstellen Vragen Nieuws
Bijdragen Moties Initiatiefvoorstellen Vragen Nieuws