Robin Smit


Raadslid

Robin Smit (1989) is sinds 2012 betrokken bij de Haagse fractie van de Partij voor de Dieren. Hiervoor was hij werkzaam bij diverse dierenorganisaties. Hij heeft verwaarloosde dieren geholpen en zich beziggehouden met het terugdringen van de verkoop van konijnen en knaagdieren.

Uit zijn studies blijkt dat Robin onlosmakelijk verbonden is aan de strijd voor dierenrechten en -welzijn. Na het MBO en het HBO succesvol af te ronden, heeft hij in 2018 een master International Animal Welfare, Ethics and Law voltooid. Voor zijn scriptie onderzocht hij illegale dierenhandel.

“Nadat ik heb gezien wat voor onrecht dieren en mensen wordt aangedaan, ben ik nog strijdlustiger geworden. Ik blijf opkomen voor iedereen die niet gehoord wordt en zet me in voor meer solidariteit en rechtvaardigheid.

Functie: Raadslid
Woordvoerder:
Dierenwelzijn, Emancipatie, Zorg en Welzijn
Stadsdeel: Scheveningen

Gerelateerd

Terugblik op de raad

7 september 2023

Nieuw Vredenoord Nieuw Vredenoord is een Natuurnetwerk Nederland gebied. Hier dreigen vele honderden bomen gekapt te worden. Wij dienden een motie in om niet tot kap over te gaan voordat de kapvergunning onherroepelijk is. Dit voorstel haalde een meerderheid zodat de bomen nog een tijd blijven staan. Hopelijk wordt uitstel afstel. Madurodam Bij Madurodam staan vele honderden bomen op de nominat...

Bijdragen Moties Initiatiefvoorstellen Vragen Nieuws
Bijdragen Moties Initiatiefvoorstellen Vragen Nieuws