PvdD hekelt stads­be­stuur om feest met alleen vlees van onver­doofde slacht


14 november 2018

Bij het eindejaarsfeest dat de gemeente op 14 december voor de medewerkers van de afdeling Sociale Zaken organiseert, serveert de gemeente enkel vlees van onverdoofd geslachte dieren. Ook aan genodigden die daar niet om gevraagd hebben. Dit blijkt uit het inschrijfformulier. De Partij voor de Dieren vindt dit een onbegrijpelijke keuze en roept het stadsbestuur middels een rondvraag op het matje.

De 1.200 medewerkers van Sociale Zaken ontvingen op 1 november een uitnodiging voor het eindejaarsfeest. Op een online formulier kunnen zij hun dieetwensen doorgeven. Onder de betreffende vraag staat tussen haakjes: “sowieso zullen er vegetarische gerechten zijn en alles is halal”.

De Partij voor de Dieren kan zich niet vinden in de keuze om standaard vlees in te kopen van dieren die onverdoofd geslacht zijn. Afgelopen jaren bleek uit vele wetenschappelijke rapporten dat dieren die onverdoofd worden geslacht extra stress en pijn ervaren. De Partij voor de Dieren zet zich daarom in de Tweede Kamer in om de wettelijke plicht om dieren te bedwelmen te laten gelden voor alle dieren die in Nederland worden geslacht.

Raadslid Robert Barker (PvdD) verzet zich tegen het inkoopbeleid van de gemeente: “Niet alle 1.200 genodigden zullen zitten te wachten op een portie vlees met extra dierenleed. De gemeente laat medewerkers echter geen keus, blijkens het inschrijfformulier. Met dit inkoopbeleid draagt de gemeente bij aan onnodig dierenleed. De Partij voor de Dieren wil dat de gemeente juist optreedt tegen vermijdbare pijn en stress en dus geen vlees van onverdoofd geslachte dieren serveert.”

Gerelateerd nieuws

Doorbraak: structureel geld voor vervoer gewonde in het wild levende dieren

Den Haag, 9 november 2018 – Er komt een structurele financiële tegemoetkoming voor het vervoer van gewonde in het wild levend...

Lees verder

Successen PvdD bij begroting 2019-2022

De Haagse Partij voor de Dieren heeft bij de behandeling van de begroting in de gemeenteraad een aantal mooie successen geboe...

Lees verder