PvdD: ‘Meer capa­citeit voor dieren­po­litie in Den Haag’.


17 januari 2019

Als het aan de Partij voor de Dieren Den Haag ligt komen er meer dierenpolitieagenten in Den Haag. De partij heeft schriftelijke vragen gesteld nadat een dode kat aan een touw is aangetroffen in de wijk Wateringse Veld. De Partij voor de Dieren wil de pakkans vergroten en dierenleed voorkomen.

In de Haagse wijk Wateringse Veld troffen agenten op maandagmiddag 14 januari een dode kat. Het dier was in een poort opgehangen aan een stuk touw en heeft het niet overleefd. Helaas komen in Den Haag vaker gevallen voor van dierenmishandeling. Lang niet altijd worden de geweldplegers van dierenleed opgepakt of opgespoord. Ook in dit geval verwacht de politie niet dat ze de dader zullen opsporen. Dit is schokkend want onderzoek toont een correlatie aan tussen dierenmishandeling en huiselijk geweld. Vaak gaat dierenmishandeling over op geweld jegens mensen.

De Partij voor de Dieren ziet graag dat een grote stad als Den Haag de capaciteit krijgt om de pakkans voor dierenmishandeling en dierenleed te vergroten en om verdere geweldsdelicten te voorkomen. Rotterdam als vergelijkbare stad heeft ruim 17 personen met het taakaccent dierenwelzijn. In Den Haag zijn dat er slechts 7.

Gemeenteraadslid Robin Smit:"Het kan gewoon niet dat dierenmishandeling nog regelmatig voorkomt. In mijn jaren bij de Dierenambulance en de PvdD heb ik verschrikkelijke dingen voorbij zien komen. Dierenmishandelaars moeten veel harder worden aangepakt!"

Gerelateerd nieuws

PvdD: ‘Resten vuurstapels moeten goed worden opgeruimd’

Tien dagen nadat de vuurstapels op Duindorp en Scheveningen zijn geblust worden er nog steeds spijkers gevonden op het stand....

Lees verder

Gemeente moet vastgoed sneller verduurzamen

Wethouder Van Tongeren (GroenLinks) moet het tempo waarin zij het gemeentelijk vastgoed verduurzaamt, versnellen. Een meerder...

Lees verder