PvdD: te hard rijden op strand kost dieren­levens


1 mei 2019

Den Haag, 1 mei 2019 – De Haagse Partij voor de Dieren-fractie wil dat motorvoertuigen op het strand minder hard gaan rijden. 27 maart is wederom een hond doodgereden op het Scheveningse strand. Hondeneigenaren en omwonenden zijn een petitie gestart voor een maximumsnelheid. De PvdD vindt dat de gemeente extra in moet zetten op handhaving en aanpak van de snelheidsovertreders.

Het is niet de eerste keer dat de partij het onderwerp aankaart. Hoewel slechts enkele tientallen voertuigen toegang hebben tot het strand zijn er de afgelopen jaren meerdere ongelukken met honden gebeurd, de meeste met fatale afloop. Nu heerst veel onduidelijkheid over de maximumsnelheid. Uit de beantwoording van eerdere vragen van de partij blijkt dat 15 km/u de toegestane maximumsnelheid is, maar omstanders zien in praktijk dat de snelheden nog steeds vele malen hoger liggen.

Bij het aanvragen van een ontheffing wordt niet aangegeven wat de maximumsnelheid is op het strand en er wordt nauwelijks op gehandhaafd. De Partij voor de Dieren Den Haag wil dat de gemeente zich meer inzet voor de veiligheid op het strand. “Er zijn in onze stad al weinig plekken waar honden los rond mogen rennen. Laten we die paar plekken waar het kan veilig houden,” zegt Robin Smit, raadslid voor de Haagse PvdD. “Er zijn al te veel slachtoffers gevallen. Het strand is geen racebaan en moet veilig zijn voor mens en dier.”

De Partij heeft schriftelijke vragen gesteld.

Gerelateerd nieuws

PvdD: roep noodtoestand voor klimaat uit

De Haagse Partij voor de Dieren-fractie roept de gemeente op een noodtoestand voor het klimaat uit te roepen. Zo zou de gemee...

Lees verder

Gemeente adviseert deurwaarders geen huisdieren in beslag te nemen

De gemeente Den Haag gaat deurwaarders adviseren om geen huisdieren meer in beslag te nemen. Deze toezegging werd gedaan als ...

Lees verder