PvdD: Train onder­houd­sme­de­werkers om signalen huiselijk geweld te herkennen.


2 april 2019

Op verzoek van de Partij voor de Dieren Den Haag gaat de gemeente samen met de woningcorporaties in gesprek om te kijken hoe onderhoudsmedewerkers kunnen worden getraind op op het herkennen van signalen van huiselijk geweld. De partij liet zich inspireren door het Europese project ‘Safe at home’, dat in Nederland en Engeland wordt uitgevoerd, waarin vakmensen van woningcorporaties getraind worden in het herkennen en doorgeven van deze signalen.

PvdD raadslid Robin Smit diende raadsvragen in over het onderwerp, waarop de gemeente antwoordde betrokken te zijn bij deze kwestie en dat dit onderwerp onder de aandacht komt bij het eerstvolgende periodieke overleg met de woningbouwcorporaties. Het college biedt aan om samen met de woningcorporaties een plan op te stellen hoe de medewerkers getraind kunnen worden om signalen te herkennen.

“Een goede ontwikkeling om geweld achter de voordeur vroegtijdig op te sporen”, vindt Smit. “Huiselijk geweld blijft vaak onopgemerkt. Hoe meer ogen en oren getraind worden om deze signalen op te vangen, hoe beter.”

Gerelateerd nieuws

Stad krijgt vergunningvrije zonnepanelen op woonboten

Woonbooteigenaren moeten hun boot kunnen verduurzamen zonder een nieuwe ligplaatsvergunning aan te vragen. Dat vinden 11 part...

Lees verder

Houtstook schadelijker dan gedacht

De schadelijke gevolgen van houtstook leveren hoge kosten op voor de maatschappij. Dit blijkt uit een recent onderzoek van CE...

Lees verder