Terugblik op de raad


Week 47

25 november 2021

De raadsvergadering stond grotendeels in het teken van het achterhouden van informatie door Wethouder Balster (wonen). De wethouder wil het beschermd stadsgezicht Dreven in Zuidwest slopen voor nieuwbouw. De welstandscommissie diende een vernietigend advies in over de plannen, maar dit advies is niet met de raad gedeeld door de wethouder. Wel stuurde hij de gemeenteraad het bos in met een 152 pagina’s tellend document over dit onderwerp, maar liet het advies achterwege. Tijdens de raadsbehandeling vielen meer lijken uit de kast; de welstandscommissie heeft de wethouder zelfs dringend verzocht om het advies aan de raad te sturen en toch deed hij dit niet. Veel partijen zegden daarom het vertrouwen in de PvdA-wethouder op, waaronder de Partij voor de Dieren.

Verder werd gesproken over het initiatiefvoorstel van de SP over energiearmoede. Wij zagen hier veel goede voorstellen in terug en zijn vooral blij dat de woningcorporaties eindelijk door het stadsbestuur worden aangesproken op het slechte onderhoud van hun woningen. Hier pleiten we als Partij voor de Dieren al tijden voor.

Helaas is de kap van het bos bij Madurodam aanstaande. Partijen als GroenLinks en Groep de Mos stonden voor de verkiezingen tegen de kapplannen te demonstreren, maar na de verkiezingen waren hun groene idealen opeens als sneeuw voor de zon verdwenen. Wij blijven zeggen: kappen met kappen! Daarnaast hebben we met succes een oproep gedaan om het plein te vergroenen.


Gerelateerd nieuws

Haagse PvdD-lijst bekend: Barker lijsttrekker

De Partij voor de Dieren heeft haar kandidatenlijst bekendgemaakt voor de gemeenteraadsverkiezingen. Het partijbestuur draagt...

Lees verder

PvdD wil regels tegen versteende tuinen

Tuinen met geen centimeter groen, je ziet ze steeds vaker in het Haagse straatbeeld. De Partij voor de Dieren wil dat de geme...

Lees verder