Zet braak­lig­gende Binck­horst in bloei


23 december 2021

De braakliggende terreinen op de Binckhorst krijgen een groene impuls. Dit voorstel van de Partij voor de Dieren werd aangenomen in de gemeenteraad. Wilde bloemen, insectenhotels en trapveldjes zijn goed voor de biodiversiteit en een prettige leefomgeving. ‘Zo creëren we kleine groene oases in deze zeer versteende wijk,’ zegt Leonie Gerritsen van de Partij voor de Dieren.

De komende jaren zullen er duizenden mensen in de Haagse wijk Binckhorst komen wonen. Het zal echter nog lang duren voor zij kunnen genieten van groen in hun buitenruimte. De ontwikkeling van groen is pas gepland na de bouw van de vele woontorens. Om de wijk tot die tijd een groene impuls te geven, pleit de Partij voor de Dieren samen met GroenLinks voor het aanleggen van bijenveldjes, trapveldjes en hondenuitlaatplekken. ‘Op die manier gaat de ecologische waarde van het gebied omhoog en verbeteren we de leefomgeving van bewoners’, zegt Leonie Gerritsen van de Partij voor de Dieren.

Groene parkeerplaats
De Partij voor de Dieren vraagt vaak om aandacht voor groen en ecologie op de Binckhorst. Toch wordt duidelijk dat de inrichting van de buitenruimte nog erg lang op zich zal laten wachten. Onlangs opende de wethouder Buitenruimte de ‘Carweide’, een ‘groene parkeerplaats’ op het braakliggende plot waar ooit de Karwei stond. ‘Helaas is dit meer car dan weide,’ zegt Gerritsen (PvdD). ‘Deze versteende wijk heeft veel meer groen nodig als we het gebied willen verbeteren.’ De voorstel werd door een ruime meerderheid aangenomen door de gemeenteraad.

Gerelateerd nieuws

Terugblik op de raad

De laatste gemeenteraadsvergadering van het jaar was een succesvolle. 10 voorstellen van de Partij voor de Dieren haalden een...

Lees verder

Veiligheid schoon drinkwater in gevaar

Drinkwaterbronnen worden onvoldoende beschermd, aldus drinkwaterbedrijf Dunea. Door bevolkingsgroei en verleende opsporingsve...

Lees verder