PvdD: ‘Geen vuurwerk in parken, kies een alter­na­tief’


5 augustus 2019

De Partij voor de Dieren Den Haag wil geen vuurwerkshows meer op evenementen in parken. De fractie stelt vragen naar aanleiding van Parkpop en de Koningskermis. De partij geeft aan dat vuurwerk voor overlast zorgt voor mens en dier.

Vuurwerk veroorzaakt stress bij veel dieren, maar ook bij mensen. Aangezien de festivals in parken bovendien vaak plaatsvinden tijdens het broedseizoen zorgt dit ook nog eens voor angst bij broedende vogels. Daarnaast dalen de schadelijke stoffen neer en komen dan in de bodem en het water terecht. Ook zorgt de uitstoot van fijnstof voor longproblemen.

De Partij voor de Dieren wil dat er geen vuurwerk wordt afgestoken bij festivals in parken. ‘Vanwege de overlast voor mens en dier is het onwenselijk dat vuurwerk wordt afgestoken. Er zijn genoeg goede alternatieven, zoals lichtshows, met veel minder schade aan mens, dier en natuur,’ zegt Robert Barker, fractievoorzitter van de PvdD. Als er toch vuurwerk wordt afgestoken pleit de Partij voor de Dieren voor vuurwerk dat minder schade veroorzaakt, zoals geluidloos vuurwerk en ecologisch vuurwerk.

Gerelateerd nieuws

PvdD wil hitteplan voor dieren

De Partij voor de Dieren vindt dat de gemeente een hitteplan voor dieren moet invoeren om ‘een tweede Knagertje’ te voorkomen...

Lees verder

PvdD: Geen staandwantnetten voor de kust

De Haagse fractie van de Partij voor de Dieren dient een initiatiefvoorstel in om zowel vissen als waterrecreanten te bescher...

Lees verder