Coro­na­­crisis


Zet in op bestrijding én voorkom nieuwe uitbraken

De coronacrisis heeft ingrijpende gevolgen voor onze samenleving en vraagt veel van mensen. De Partij voor de Dieren Den Haag heeft veel respect voor iedereen die zijn eigen steentje bijdraagt aan het aanpakken van deze crisis.

Voor de toekomst is het belangrijk dat eerder in kaart wordt gebracht welke ziekteverwekkers van dier naar mens kunnen overspringen. Zodat deze gezondheidrisico’s worden beperkt. Tijdens de corona-lockdown zagen we verder het grote belang van natuur en groen voor mensen: recreatie in het groen en in de natuur is in die periode sterk toegenomen, met alle gevolgen van dien. De gemeente neemt daarom maatregelen om schade te beperken en overlast te voorkomen en legt extra groen en natuur aan.

Bij de coronaherstelmaatregelen staan voor de Partij voor de Dieren niet de economische kortetermijnbelangen centraal. We moeten niet terug naar het oude abnormaal, maar naar een nieuw normaal waar de belangen van dieren, natuur, milieu en klimaat centraal staan. Als gevolg van de coronamaatregelen kampen veel (jonge) mensen met psychologische problemen. We zorgen ervoor dat er voldoende toegankelijk psychologische hulp voor deze mensen beschikbaar is. Arbeidsmigranten, daklozen en andere kwetsbare groepen worden in coronatijd door de gemeente opgevangen.

De Partij voor de Dieren vindt het belangrijk dat iedereen actief wordt geïnformeerd over coronavaccinaties. Om het makkelijk te maken om je te laten vaccineren worden in de buurt priklocaties geopend waar je zonder afspraak kunt komen. Het is belangrijk om deze locaties zo toegankelijk mogelijk te maken, bijvoorbeeld door dit te doen op plekken waar mensen veel komen.

Het standpunt Corona­crisis is onderdeel van: Gezondheid Zorg

Help mee aan een betere wereld

    Word lid Doneer