Bijdrage Cultuurtram 17


15 maart 2024

Voorzitter,

De Partij voor de Dieren zet graag de culturele instellingen van Den Haag in het zonnetje. Het idee van een cultuurtram is op het eerste gezicht dan ook erg sympathiek. Mijn fractie kan zich echter niet vinden in de uitwerking.

Ten eerste voelt het niet eerlijk naar de prachtige instellingen die Den Haag rijk is die niet toevallig aan tramlijn 17 liggen. Dan zouden we marketing regelen voor een deel van de instellingen, en niet voor de rest. Daarom begreep mijn fractie wel het pre-advies om een eventuele cultuurtram onderdeel te laten zijn van een bredere cultuurmarketing, maar dat is niet meegenomen in dit voorstel. Waarom heeft de indiener hier niets mee gedaan?

Mocht The Hague & Partners met een mooi marketingplan willen komen voor alle instellingen, waar een cultuurtram eventueel deel van uitmaakt, zullen we dat graag steunen, maar dit voorstel doet geen recht aan het brede culturele aanbod dat Den Haag te bieden heeft. Zou de wethouder kunnen toezeggen met The Hague & Partners in gesprek te gaan over cultuurmarketing in de brede zin?


Wij staan voor:

Interessant voor jou

Bijdrage Integraal Huisvestingsplan Onderwijs Den Haag 2023-2024

Lees verder

Bijdrage Halfjaarrapportage WMO 2023

Lees verder

Help mee aan een betere wereld

    Word lid Doneer