Drukke maand voor de Partij voor de Dieren Den Haag


31 augustus 2010

Dat de Partij voor de Dieren in Den Haag een must en zeker geen overbodige luxe, blijkt uit de afgelopen maand.
Er is nog veel te verbeteren op dierenwelzijnsgebied, dat blijkt uit de berichtgeving over de koolmees die vast kwam te zitten op een lijmplankje. Lijmplankjes mogen jammer genoeg nog steeds worden verkocht in Nederland en zijn een barbaarse manier om ratten en muizen te vangen. Gelukkig werd de koolmees op tijd gevonden en gered, maar vele andere dieren sterven een afschuwelijke dood door de lijmplankjes.

Daarnaast heeft onze Partij vragen gesteld over de ruimte die honden en hun baasjes wordt gegund in het Haagse Zuiderpark. Het park is ruim van opzet, maar de gebieden waar honden los mogen zijn erg klein en niet altijd even schoon en opgeruimd. Doordat honden op veel plekken in de stad niet kunnen uitrennen worden de gebieden waar dat wel mag onevenredig zwaar belast. Soms komen daar klachten over met als gevolg dat de gemeente besluit om deze gebieden verboden te maken voor honden. Op dat moment is de cirkel rond. De Partij voor de Dieren is van mening dat de beste manier om dit op te lossen is, om honden met hun eigenaren meer vrijheid te geven. Dat betekent meer losloopgebieden. Overigens tekent de Partij daarbij aan dat de baasjes ook hun verantwoordelijkheid moeten nemen door de poep van hun honden op te ruimen. Door niet hondenbezitters geen reden tot klagen te geven, vergroten we de mogelijkheden voor meer uitrengebieden, aldus de Partij.

Gelukkig is er ook goed nieuws te melden. Twee dierenwinkels uit Rijswijk en Scheveningen hebben besloten om de verkoop van konijnen en knaagdieren per direct te stoppen. De winkeliers zien liever dat klanten hun dieren uit één van de overvolle konijnen- en knaagdieropvangcentra halen. Esther Ouwehand van de Tweede Kamerfractie en Jet Barkel van de Haagse fractie zijn samen naar de winkelier in Scheveningen gegaan met felicitaties. Het is een geweldige beslissing, aldus Ouwehand.

Wij staan voor:

Gerelateerd nieuws

Oproep aan Haagse burger: Bezoek geen circus met wilde dieren!

Nadat kort geleden circus Althoff was neergestreken, staan er weer nieuwe circussen met wilde dieren op de evenementenagen...

Lees verder

In 2011 een visvriendelijk gemaal in Scheveningen

Er is goed nieuws voor de paling. Medio 2011 wordt het gemaal drs. P.H. Schoute in Scheveningen een visvriendelijk gemaal....

Lees verder