Oppositie dient tegen­be­groting in


30 september 2010

Vanavond dienen GroenLinks, Haagse Stadspartij, Partij voor de Dieren en Politieke Partij Scheveningen gezamenlijk een tegenbegroting in. Deze oppositiepartijen laten met de tegenbegroting zien dat er ook andere keuzes gemaakt kunnen worden dan die van het college.

Heleen Weening (GroenLinks): “Wij stellen, in tegenstelling tot het college, de mensen en de zorg die zij nodig hebben centraal. Zeker in deze tijden is het belangrijk dat mensen in moeilijke omstandigheden kunnen blijven rekenen op de gemeente. Wij trekken in de tegenbegroting geld uit voor het Ouderenfonds en schrappen de verlaging van de onroerende zaakbelasting.”

Joris Wijsmuller (Haagse Stadspartij): “Het college maakt veel kapot door snoeihard te snijden in cultuur. We willen deze bezuinigingen terugdraaien, en juist extra investeren in nieuwe initiatieven. Zo maak je de stad aantrekkelijker, en stimuleer je de economie.”

Sandra Abbenhuis (Politieke Partij Scheveningen): “In deze tegenbegroting is er wel ruimte om extra te investeren in sociale woningbouw en wordt maritiem onderwijs op Scheveningen mogelijk gemaakt.”

Marieke de Groot (Partij voor de Dieren): “In de tegenbegroting laten we zien dat het mogelijk is om veel meer aandacht te schenken aan het dierenwelzijn in de stad middels het opstellen van goed dierenwelzijnsbeleid. Ook schaffen we de inefficiënte en ineffectieve hondenbelasting af. Er moet meer geïnvesteerd worden in biodiversiteit en het beheren van de klimaatcrisis. Investeren in duurzaamheid is investeren in de toekomst.”

Donderdag 30 september vinden vanaf 18.30 uur de algemene beschouwingen op de gemeentebegroting plaats in de raadzaal van het Haagse stadhuis.

Voor de tegenbegroting klik .

Gerelateerd nieuws

Aandacht voor plantaardig dieet tijdens Algemene Beschouwingen

Den Haag, 30 september 2010 – De gemeenteraadsfractie van de Partij voor de Dieren heeft tijdens de Algemene Beschouwingen va...

Lees verder

Haags raadslid voert actie tegen circus

Den Haag, 14 oktober 2010 – Aanstaande zondag zal het raadslid van de Partij voor de Dieren Den Haag, Marieke de Groot, ac...

Lees verder