Haags raadslid voert actie tegen circus


14 oktober 2010

Den Haag, 14 oktober 2010 – Aanstaande zondag zal het raadslid van de Partij voor de Dieren Den Haag, Marieke de Groot, actie voeren tegen de aanwezigheid van circus Renz in de stad. Zij deelt flyers uit om het publiek te informeren over het leed van de wilde dieren in het circus.

De Partij voor de Dieren is een fel tegenstander van circussen met wilde dieren omdat het welzijn van de dieren in veel gevallen ernstig wordt aangetast. Onderzoek door de Universiteit van Wageningen heeft aangetoond dat de voeding vaak onder de maat is en de dieren ondervinden stress door lange reistijden en krappe kooien. Bovendien zijn de trainingsmethoden die worden gebruikt om de dieren kunstjes aan te leren in bijna alle gevallen zeer dieronvriendelijk.

Eerder heeft de Partij voor de Dieren het college gevraagd om circussen met wilde dieren te weren binnen de Haagse gemeentegrenzen. Het college gaat op verzoek van de partij bezien welke mogelijkheden er zijn.

“Daar kunnen wij echter niet op wachten”, aldus De Groot. Als je weet dat dieren dagelijks lijden, dan moet je actie ondernemen. Vandaar dat wij aanstaande zondag actie gaan voeren om op die manier het leed van de circusdieren onder de aandacht te brengen van het publiek. De actie begint om 16.00 uur, na de voorstelling van het circus. Dit tijdstip is bewust gekozen. “Het publiek heeft de dieren al gezien, weet dus waar we het over hebben en kan onze informatie thuis op zijn gemak nalezen. We vertrouwen erop dat dit voor de meeste bezoekers een reden zal zijn om in de toekomst te kiezen voor een bezoek aan een circus zonder dieren”, aldus De Groot.

Gerelateerd nieuws

Oppositie dient tegenbegroting in

Vanavond dienen GroenLinks, Haagse Stadspartij, Partij voor de Dieren en Politieke Partij Scheveningen gezamenlijk een teg...

Lees verder

Flyeractie tegen wilde dieren in het circus geslaagd

Den Haag, 18 oktober 2010 – De actie tegen wilde dieren in het circus die het Haagse raadslid van de Partij v...

Lees verder