Partij voor de Dieren bezoekt groene projecten Schil­derswijk


1 juni 2016

De Haagse Partij voor de Dieren-fractie bracht maandag een werkbezoek aan groene initiatieven van bewoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties in de Schilderswijk. Ook besteedde de PvdD aandacht aan de slechte luchtkwaliteit bij de Vaillantlaan en de Hoefkade. De PvdD wil met dit bezoek aandacht vragen voor problemen en kansen in de wijk op het gebied van groen- en duurzaamheidsbeleid. De rondleiding werd verzorgd door Schilderswijk Bewoners Tours.

Bij het Hannemanplantsoen vertelde een bewoner alles over het project ‘Foodscape Schilderswijk’. Hier kunnen bewoners in de toekomst hun eigen voedsel verbouwen. Het Westenberg hof is een van de projecten van Foodscape. Omdat de binnentuin is omgeven door hoogbouw met balkons willen de bewoners onder andere hangende tuinen realiseren, door bijvoorbeeld bewoners tips te geven over het inrichten van een groen balkon. Ook de buurttuin van de Groene Mus stond op het programma.

Uit het meetrapport ‘Wat ademen wij in?” van Milieudefensie bleek onlangs dat de Hoefkade in de Schilderswijk een van de meest vervuilde straten van Nederland is. De Vaillantlaan kwam vorig jaar al in de top 3 van meest vervuilde straten. De PvdD bezocht beide straten en sprak met een bewoner over de schadelijke gevolgen en de maatregelen. De PvdD wil dat vervuilend verkeer zoals oude diesels en scooters worden aangepakt en wordt ingezet op een ‘modal shift’ van de auto naar schone vervoersmiddelen.

Sinds kort kent de Haagse markt een bakker die ‘natuurlijk’ brood maakt, zonder E-nummers. Na wat proeverijen op de markt bracht de fractie een bezoek aan Stadsboerderij de Schildershoeve. Ten slotte werd de PvdD rondgeleid door de kruidentuin van het Multicultureel ontmoetingscentrum door directrice Marie-Anne van Erp. Zij vertelde waarom het MOC zo’n belangrijke functie vervult in het hart van de wijk. Mensen kunnen er Nederlandse les volgen, een kruidentuintje beheren, bewegen en overheerlijke maaltijden maken.

Gemeenteraadslid Christine Teunissen: “Het is bijzonder om te zien hoeveel groeninitiatieven er zijn en hoe betrokken de Schilderswijkers daarbij zijn. De gemeente kan deze initiatieven op verschillende manieren versterken. Daar zal de Partij voor de Dieren dan ook voor pleiten.”

De toekomstige buurttuin op het Westenberg hof

De luchtkwaliteit op de Vailliantlaan is erg slecht. Dat ervaart deze bewoner dagelijks

Natuurlijk brood op de Haagse Markt

Op bezoek bij stadsboerderij de Schildershoeve


De kruidentuin van het Multicultureel Ontmoetings Centrum


Wij staan voor:

Gerelateerd nieuws

PvdD fel tegen de kap van 1000 populieren

Partij voor de Dieren Den Haag deed zondag mee aan de huldiging van de populieren langs de Johan de Wittlaan, President Kenne...

Lees verder

Ja ja, Gemeente Den Haag gaat ook ongewenst reclamedrukwerk uitbannen

Het bezorgen van ongevraagde reclame is in Den Haag vanaf volgend jaar verleden tijd. Dat schrijft het college van B&W in ant...

Lees verder