Pleidooi voor proef legale parti­cu­liere canna­bis­kweek


13 september 2013

Den Haag, 13 september 2013 - De gemeente Utrecht heeft bij het Ministerie van Volksgezondheid ontheffing aangevraagd om een experiment te starten waarbij volwassenen in een gesloten clubmodel recreatief cannabis kunnen telen en gebruiken. GroenLinks, PvdA, D66, HSP en de Partij voor de Dieren vinden dat dit idee navolging verdient in Den Haag.

Doel van het experiment is om onnodige gezondheidsschade door onverantwoord cannabisgebruik tegen te gaan. Het gaat om een kleinschalig initiatief, waarin de leden op een controleerbare manier zelfgeteelde cannabis gebruiken. Inmiddels is de stichting Social Cannabis Club Domstad (SCCD) opgericht. Als eerste stap dienen zij nu een aanvraag in ter verkrijging van een ontheffing van de verboden opgenomen in de Opiumwet. De gemeente Utrecht wil gaan toezien op de leefbaarheid en veiligheid in de omgeving van de locatie.

Een mooi initiatief vinden GroenLinks, PvdA, D66, HSP en de Partij voor de Dieren, waar Den Haag een voorbeeld aan kan nemen: “Zo haal je cannabis uit de sfeer van het strafrecht en dat is precies wat de bedoelding is van het Nederlandse softdrugsbeleid”, aldus de woordvoerders van de fracties. Eerder pleitten deze Haagse fracties al voor de ‘legale achterdeur’.

Gerelateerd nieuws

Eendjes weer veilig in Stokroosstraat

Den Haag, 25 juli 2013 - Tot grote opluchting van de bewoners rond de Stokroosvelden kunnen de jonge eendjes en meerkoetjes w...

Lees verder

Extra maatregelen brandveiligheid dierverblijven

Den Haag, 19 september 2013 – Naar aanleiding van de vele branden in dierverblijven in het land, maar ook in de stad, heeft d...

Lees verder