Extra maat­re­gelen brand­vei­ligheid dier­ver­blijven


19 september 2013

Den Haag, 19 september 2013 – Naar aanleiding van de vele branden in dierverblijven in het land, maar ook in de stad, heeft de Partij voor de Dieren de brandveiligheid in dierverblijven vorig jaar op de agenda van de Haagse Raad gezet. Deze week heeft de burgemeester laten weten welke maatregelen genomen gaan worden om brand in de toekomst te voorkomen.

In een brief naar de commissie Bestuur liet de burgemeester weten dat de stadsboerderijen onlangs voorzien zijn van nieuwe hittemelders. Ook worden de controles op brandveiligheid in dierverblijven standaard opgenomen in het Handhavingsuitvoeringsplan. Hierdoor worden er voortaan ook reguliere controles uitgevoerd in dierenverblijven, net als bijvoorbeeld in verzorgingstehuizen en winkelcentra.

Raadslid Marieke de Groot: ”Ik ben blij dat met deze maatregelen mens en dier beter worden beschermd tegen brandgevaar. Laat dit dan ook een voorbeeld zijn voor andere gemeenten, nu de minister niet komt met landelijke maatregelen voor brandveiligheid.”