Bijdrage Bellevue


Raad

5 juli 2023

Voorzitter,

Met dit plan wordt het vertrouwen in de politiek beschaamd. Er is gekozen voor een gebouw van 165 meter om bewoners tegemoet te komen en een ontwikkelaar gaat daarna stampvoeten en krijgt zijn zin. Dit zonder een fatsoenlijke poging om met een ander plan te komen; wat ons betreft is dit niet wat een inwoner van Den Haag van een stadsbestuur zou mogen verwachten.

Voorzitter, er is niet serieus met de ontwikkelaar gesproken en al helemaal niet met bewoners. Er is daarbij geen enkel verslag te vinden van de gesprekken. Twee torens van 165 meter, die een stuk hoger zijn dan de omliggende bebouwing (Hoftoren 123m), zouden volgens de gemeente financieel niet uitkomen en na een gesprekje waren ze hier al uit. Daarbij mochten de torens wat de gemeente betreft absoluut niet dikker worden, maar bij de KC worden opeens wel die kaders uit het raam gegooid. Wat ons betreft zouden we behoorlijk beleid moeten voeren. Bovendien weten we bij dit hogere plan niet eens weten of het doorgang zal vinden.

Voorzitter, ik dien nog wel een amendement in. Dit amendement is vorige keer met algemene stemmen aangenomen maar niet geheel verwerkt in het PUK vandaar dat ik deze weer indien. Het heeft de titel Volg structuurvisie en hoogbouwnota.

Voorzitter, wat ons betreft is het duidelijk dat we dit niet moeten doen. Laten we verstandig beleid gaan maken.

Interessant voor jou

Bijdrage Bewonersparticipatie Energietransitie

Lees verder

Bijdrage Gewijzigd initiatiefvoorstel (CU-SGP en SP) Bouwen aan je eigen wijk

Lees verder

Help mee aan een betere wereld

    Word lid Doneer