Bijdrage Cie Bestuur Evene­men­ten­visie


15 februari 2012

Voorzitter, ik wil hier heel kort wat over zeggen. Wat de Partij voor de Dieren betreft stellen we als gemeente vooral bij de meerjarenafspraken stringente voorwaarde op het gebied van duurzaamheid. Wij zijn dan ook benieuwd naar wat er in de definitieve handleiding duurzame evenementen komt et staan.

Dan wil ik nog kort Vlaggetjesdag aanstippen. Dat partij voor de dieren vindt het geen taak van de overheid om 60.000 euro te stoppen in de promotie van één bedrijfstak. Al helemaal niet wanneer het om een sector gaat die we als maatschappij geld geven voor de vernieling van onze natuurlijke rijkdommen.

Voorzitter, commercieel interessante vissoorten worden in Europa zwaar overbevist, de situatie van de kabeljauw bijvoorbeeld is al jaren zorgwekkend. Maar ondertussen geven we Europese schepen miljarden om de overcapaciteit van schepen naar Afrika en de Stille Oceaan te sturen om daar de zee leeg te vissen. Onder het excuus van traditie zou de gemeente dan als kers op de taart, elk jaar 60.000 euro gaan steken in de illusie van kapitein iglo. Want voor iedereen die bij het woord visserij denkt aan een romantische, kleinschalige traditie met een Kapitein Iglo die op zijn houten boot de zee bevaart: helaas, de moderne vistechnieken zijn niets anders dan massavernietigingswapens, gericht op het binnenhalen van het leven dat nu nog in de zeeën zit. Het vernietigen en verkopen van onze natuurlijke rijkdommen wordt ondersteund door ons belastingsgeld en dat is onbegrijpelijk.

Ik hoop dan ook dat de wethouder de bijdrage aan de vlaggetjesdag wil heroverwegen.

Wij staan voor:

Help mee aan een betere wereld

    Word lid Doneer