Cie Ruimte - Bouwstop Spui­k­wartier


28 december 2017

Voorzitter,

We hebben het de afgelopen tijd al gehad over het niet halen van de planning, de hogere exploitatie en het verkeerd informeren van de Raad. Toen we dachten dat we dit jaar wel de portie Spui-ellende hadden gehad kwam daar ook nog een bouwstop bij.

Voorzitter, waarom heeft de wethouder de Raad en stad hier niet actief over geïnformeerd? Bij zo’n beladen dossier hoort transparantie en niet een afwachtende houding; afwachten tot iemand ontdekt dat er iets misgaat. Waarom niet proactief aangeven wat het probleem is en waarom nu pas tijdens de Commissievergadering een klein beetje informatie geven? Voorzitter, waarom heeft de bouwer de bouw precies opgeschort?

De wethouder zegt in de media dat constructief wordt gesproken. Hoe kan de wethouder een bouwstop constructief noemen? De planning loopt uit, de kosten lopen op en dan volgt een bouwstop. Dit kan toch niet gezien worden als constructief? Eerder chantage. Heeft de wethouder Cadanz gedreigd met juridische stappen en aangeven dat uitloop in planning voor rekening komt van Cadanz?

De Partij voor de Dieren roept de wethouder op zich duidelijk uit te spreken tegen Cadanz: deze Spuichantage accepteren wij niet.

Bedankt

Help mee aan een betere wereld

    Word lid Doneer