Twee minuten debat in de Raad - De Vloek moet blijven!


16 oktober 2014

Den Haag roept een banvloek uit over creativiteit, kwaliteit, innovatie en spontaniteit als de sloop van De Vloek doorgaat. De Partij voor de Dieren heeft zich steeds fel tegen de sloop verzet en dat doen we vandaag weer. De wethouder blijft zich blindstaren op een zoveelste prestigeproject ten koste van een divers en creatief Scheveningen. De PvdD ziet de noodzaak niet in van de bouw van een Topzeilcentrum op een plek waar nu andere succesvolle activiteiten de wind in de zeilen hebben. In dezelfde straat staat een bestaand zeilcentrum al jaren vrijwel leeg en ook op andere plekken in de haven is veel leegstand.

De vrijplaats is van onschatbare waarde voor Scheveningen. In de afgelopen twaalf jaar zijn hier waardevolle bedrijfjes en initiatieven opgebouwd. Ze staan voor de immateriële waarden die de Partij voor de Dieren belangrijk vinden. Het zet mensen aan het denken, maakt emoties los, ontroert en ontregelt waar nodig. Het helpt mensen om buiten de gebaande paden te denken; Juist dat heeft onze stad hard nodig.

Eerdere prestigeprojecten zoals de hoteltoren en de kabelbaan zijn al gesneuveld wegens gebrek aan realiteitszin. Onruiming van de Vloek is onverantwoord: er moet een nieuwe gebiedsvisie worden ontwikkeld voor Scheveningen, waarbinnen ruimte is voor De Vloek. Wij steunen de motie van de Haagse stadspartij en GroenLinks: geen onomkeerbare besluiten tot de nieuwe gebiedsvisie voor Scheveningen Haven door de raad is vastgesteld. En we roepen de HSP op niet akkoord te gaan met dit onverantwoorde collegeplan.

Wat de Partij voor de Dieren betreft is het belangrijk dat er vanavond kleur wordt bekend. De beslissing die vanavond valt, is belangrijk voor Den Haag en is bepalend voor het leven van tientallen mensen en van invloed op het leven van duizenden Hagenaars. Daarom dien ik de volgende motie in, waarvoor ik een hoofdelijke stemming wil aanvragen.

Help mee aan een betere wereld

    Word lid Doneer