100.000 euro extra voor meer groen


29 juni 2016

Het college trekt 100.000 euro extra uit voor de aanleg van groen naar aanleiding van de actie ‘Dat kan Groener’, van Partij voor de Dieren, D66, GroenLinks, PvdA en Haagse Stadspartij. Via een Facebookpagina konden inwoners van Den Haag versteende plekken melden. Uiteindelijk zijn 54 plekken aangemeld die volgens bewoners groener kunnen.

De gemeente heeft nu drie locaties gekozen, waarvan een locatie wordt vergroend met het extra budget. De inwoners van Den Haag kunnen [hier] stemmen op een van de drie openbare plekken:

Hoefkade (ter hoogte van huisnummers 109 tot 117)
Oranjelaan (ter hoogte van huisnummers 6 tot 35)
Tivolistraat (ter hoogte van huisnummers 1 tot 37)

Gemeenteraadslid Christine Teunissen: “Met deze actie wordt een stap in de goede richting gezet om de stad te vergroenen, wat leidt tot een aangenamere stad die beter bestand is tegen klimaatverandering. Deze actie is slechts het begin, er moeten snel andere vergroeningsacties in de stad volgen. Er wachten nog genoeg locaties waar de stenen plaats moet maken voor groen.”

Wij staan voor:

Gerelateerd nieuws

College moet geen duiven oplaten voor vermaak

Partij voor de Dieren Den Haag heeft het college middels schriftelijke vragen opgeroepen een verbod in te stellen op het opla...

Lees verder

Grootschalig bouwplan Koningin Julianaplein moet van tafel

Een groot aantal oppositiepartijen wil dat het huidige plan voor de grootschalige nieuwbouw op het Koningin Julianaplein van ...

Lees verder